[126 swap] jaki tłumik zeby był cichy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mozecie mi polecic jakis tłumik zeby był cichy ??? mam obecnie tłumik z poloneza borewicza ten przed ostatni ale auto na nim jest dosc głosne.

peloponez caro, 1szy tlumik, maly i cichy. polecam. prajs zajebisty bo 35 zeta

dwa przelotowe ( pierwsze za katem ) z cc700, 22 zł szt

A to ciche wtedy będzie?
131 końcowy jest dosyć cichy mimo że przelotowy.Ja tak mam i jest nie za głośno i nie za cicho.

Cześć
Jeśli naprawdę zależy Ci na dobrym tłumiku, to porozmawiaj z p.Węglarskim - może zbuduje coś dla Ciebie...

Cytat:
2004-09-27 16:25:55, _Arti_ pisze:
dwa przelotowe ( pierwsze za katem ) z cc700, 22 zł szt

i ciekawe gdzie ja to wsadze mi chodzi o jakis tłumik wielkosci tego z poldka bo obejmy mam własnie pod taki tłumik kolank ktore idzie z kolektora mam łaczone z łumikiem na obejme dlatego tłumiki moge zmieniac jak chce bez ingerencji w spawanie.

to moze cos "buczacego" buuuuuuuuuuu.. z allegro ?

Tam cichy... Po co SWAP'ować jak będzie cichy. Musi być słychać że jedzie, nie Zoltar?

Cytat:
2004-09-27 21:04:09, fulda pisze:
i ciekawe gdzie ja to wsadze mi chodzi o jakis tłumik wielkosci tego z poldka bo obejmy mam własnie pod taki tłumik kolank ktore idzie z kolektora mam łaczone z łumikiem na obejme dlatego tłumiki moge zmieniac jak chce bez ingerencji w spawanie.

moze grzeczniej ? kolega radzi dobrze - nie dopisales ze ma byc taki i taki. grzeczniej.
p.s. swap ma buczec i robic dydydydyydy

A moze ktos chce niepozornego swapa Ale szczerze to powinien ryczeć na maxa

sprobuj jakis motocyklowy z motoru o podobnej pojemnosci...

a moze jest jakis sposob zeby było w srodku cicho bo na tym mi głownie zalezy i dlatego mysle nad zmiana tłumika

skrzynia i tak daje taki koncert ze silnika nie co za bardzo wyciszac , zapniesz 4ke przy 70 i do 100 idzie kurwicy dostac...

No co wy gadacie nafajniej jest powyżej 140 , wtedy z głośnym wydechem to jest orgietka dla uszu , po prostu miodzio, jeżeli chcesz w miare cicho to założ ten z fiata 131 ostatni tłumik , w topicu "mały filmik" możesz sobie posłuchać jak ten wydech chodzi

odswiezam kotleta

tak jak w temacie? jaki tlumik do swapa 1,2MPI w 126p zeby byl w miare cichy?? glosnosc porownywalna z wupexem/tekla przy zwyklym silniku- w kazdym razie zeby nie byl glosniejszy...
Znudzilo mi sie juz pilnowanie i zabieranie dowodu wiec trzeba przebolec i zalozyc nie za glosny tlumik....

Skrocony koncowy z DFa.