MotoNews.pl
2 Interfejs diagnostyczny??????? (64255/0)

Interfejs diagnostyczny???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Na Allegro jest wystawiony interfejs ALDL podobno też do Epero.
Czy ktoś z was kupił coś takiego do. Jeżeli tak to jak to ustrojstwo się sprawuje, czy można dzięki temu gmerać w ustawieniach Espero zmieniać trwale parametry pracy silnika itp.
Pozdrawiam Rysio

Eeee, ja już parę razy pytałem o ustrojstwo do espero i do gazu też, i nie ma większego odzewu.
Jakbym się na tym znał, to sam bym coś pokombinował.
Ale niestety, się nie znam.
P.

Cytat:
2004-09-28 21:02:42, pyrekcb pisze:
Eeee, ja już parę razy pytałem o ustrojstwo do espero i do gazu też, i nie ma większego odzewu. Jakbym się na tym znał, to sam bym coś pokombinował. Ale niestety, się nie znam. P.

A jaką masz centralke do gazu. Jesli Autronic 700 to moge ci udostepnic ten interfejs, lub zrobić.

Chyba mam Al700, ale jeszcze sie jutro dowiem i dam znać - oki?
Pozdr. P.

witam
ja przymiezam sie do zalozenia instalacji gazowej sterowanej autronickiem 700...
mam program do obslugi i opis co jak ustawiac ale nie mam schematu
moze ktos potrzebuje programik a ma schemat?
dzieki
pzdr
arek

Jezeli znalazloby sie paru chetnych z Wawy, to ja sie pisze na zakup.

I ja!

Znalazłem stronkę z programem pracującym z interfejsem który był na allegro EFILive, ale w wykazie samochodów z którymi współpracuje niestety nie ma Esperaka

To jest schemat interfejsu który kiedyś pojawił się na na forum (pochodzi on z jakiejś strony za wsch. granicą)

Tu znajdziecie opis interfejsu i programu, program też posiadam. Niewiem jak to działa, czy wogóle to działa
Szczegóły w doc. Word

sprawa interfejsu byla maglowana dosyć mocno jakiś czas temu i efektem było zrobienie sobie przezemnie takiego coda koszty śmieszne jakieś 30zł chyba nawet jeszcze gdzieś w szafie lezy...

pozwala niestety tylko śledzić parametry niekomu nieudało sie nic zmodyfikiwać w kompie...

Czesc

Moze nie na temat ale blisko żeby nowego tematu nie zaczynać.

Mianowicie mam pytanko zrobilem kabelek do instalacji LPG a mam landi i komp AL 700
programik w kompie A-mon 1.6 i tu moje pytanie po podłączeniu do komputera czy PC bierze ustawienia z centralki czy centralka ustawia się według ustawień programu na PC

Pozdr.

Raffsa

Zgodnie z logikom Program powinien szczyta parametry z centralki i powinien by do tego odpowiedni przycisk.!

tez tak myslalem ale w zasadzie po podlaczeniu i włączeniu zapłonu to pokazuje tylko połączony i to wszystko niema żadnej opcji do szczytywania parametrów.
a mnie zaskoczyło że TPS miałem wyłączony !!

Raffsa

przeleczytalem nw forum wszystko co znalazlem o interfejsie do naszych autek i znalazlem schemat ktory ma wspolpracowac z programami evilive 4 badz gm monitor...czy ktos moglby mi podeslac cos z tych programikow?
dzieki bardzo
pzdr
arek

Dzięki za informację. Wynika z tego że nic nie da się pogmerać w naszych autkach. Jek się coś zmieni w tym względzieto dajcie znać.
Pozdrawiam Rysio