Problemy z silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
postaram sie opisac z czym mam problem...
Po odpaleniu autka wrzucam 1 i daje gazu, przy 2 tys obrotow zaczyna sie objaw nazwany przez mnie "garnkowaniem" z silnika dochodzi odglos podobny do tego, ktory powstaje w momencie gdy na garnek z gotujaca sie woda polozymy pokrywke i zaczyna sie ona trzasc pod wplywem ulatujacej pary Mozna to tez nazwac jednostajnym trzaskiem. Ten odglos towarzyszy przez caly czas gdy dodaje gazu miedzy 2 i 3 tys obrotow. Problem pojawia sie niezaleznie od tego jak mocno wciskam gaz i jaki jest wrzucony bieg...
Sprawa jest cholernie upierdliwa podczas jazdy po miescie...
Jezdze juz tak od ponad 20 tys km...
Dla tych, ktorzy mi od razu przykaza aby jechac do ASO to Ci geniusze oczywiscie nie wiedza co to jest i zeby bylo smieszniej to stwierdzili ze nie umieja zlokalizowac gdzie jest problem...odwiedzilem 2 ASO wiec ciezko powiedziec czy cos/ktos mi pomoze...
Dlatego licze, ze moze Wy cos podsuniecie tym magikom z ASO...
Pozdrawiam

MOze ci sie jakies blachy przy wydechu poluzowaly ( np. oslona katalizatora) sprobuj wejsc pod autko a druga osoba niech przegazuje.Jesli byloby to cos w silniku to zauwarzylbys cos juz.

hmmm a czy jak dodajesz gaz auto zachowuje się normalnie (chodzi mi czy przyspiesza tak jak zwykle czy jest mułowate)??

Autko zachowuje sie normalnie, buja sie odpowiednio, wydech wymienialem 4 dni temu wiec nie ma mowy o jego winie..cos musi byc w silniku..pytanie tylko co...

No to chyba bedziesz musial poczekac na diagnoze Zabela bo to chyba wyzsza szkola jazdy .

miałem coś podobnego (patrz wątek głośny silnik między 3 a 4 tys.)
-u mnie to był rozrusznik przykręcony na 1 !!!!! lużną śrubę
pozd.daar