Zamienniki GM do Daewoo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Które części samochodów Daewoo są kompatybilne z częściami General Motors.
Głównie chodzi mi o zawieszenie, ale inne też mile widziane.

Sprężyny, sworznie wahacza, końcówki drążków kierowniczych, gniazda McPhersona (te na górze oczywiście, ale głowy nie dam, że pasują).

Ale może trochę dokładniej, widziałem ogłoszenie "sprzedam sprężyny pasujące do Espero, Nexia, Vektra A, Kadet E" z uwagą, że Espero, Nexia, Kadet będą wyżej stały bo one sa trochę dłuższe???????

Dlatego prosiłbym o konkrety.

ja mam sprezyny z Opla Astry GSI - sa krotsze od seryjnych i twarde - plomby wybija z zebow. Zobacz sobie w mojej galerii. Bez poblemu pasuja.

a jak jest ze sprężynami z kadeta gsi ogladalem takie ale niekupilem bo niebylem pewien czy pasują, chodzi mi o dlugosc sa one o sporo krutsze od orginalnych no ale zwrotnica jest taka sama jak w espero.

Kadett GSI napewno pasuje - ja nie bylem pewien czy z Astry podejda ale zaryzykowalem i nie bylo zadnego problemu. Mnie auto sie obnizylo o jakies 4,5cm - moze troche wiecej i jest twarde . Na zakretach nie przechyla. Nie zaluje tego

Cytat:
2004-09-30 13:27:37, -JACO- pisze:
Sprężyny, sworznie wahacza, końcówki drążków kierowniczych, gniazda McPhersona (te na górze oczywiście, ale głowy nie dam, że pasują).

Pasują bo takie mam od kadeta za 50zeta.
A za takie same do Espero w innym sklepie gostek chciał 170zeta (na zamówienie).

50 zł za sztuke czy komplet, bo jak ja szukalem to sprzedawca za uzywane powiedzial mi 60 zl sztuka, powiedzialem mu ze wiecej niz 40 zl niezaplace i sie zgodzil ale jednak i tak niekupilem

Zaplaciłem 50zł sztukę i pasuje idealnie.

Cytat:
2004-09-30 15:19:14, Wiktor_ pisze:
... sprzedawca za uzywane powiedzial mi 60 zl sztuka, powiedzialem mu ze wiecej niz 40 zl niezaplace i sie zgodzil ale jednak i tak niekupilem

a ja zaplacilem 70zl za komplet sprezyn w stanie idealnym - jak nowki wygladaly . Super sie na nich jezdzi . Kupilem na allegro

zapomnialem dodac ze te oryginalne Espero sprezyny sprzedalem za 110zl

Cytat:
2004-09-30 14:45:10, kisztan pisze:
Pasują bo takie mam od kadeta za 50zeta. A za takie same do Espero w innym sklepie gostek chciał 170zeta (na zamówienie).

Masz od Kadeta, czy Kadeta GSI? Jak w porownaniu do serii, odnizyl sie?

Kupowales nowe, czy uzywane?

--
Pozdrawiam
QLogic

A jak z resztą: amorki, górne mocowanie przedniego amora (łożysko), drążki kierownicze?????????

A sprezyny z Vectry A beda pasowac do Esperaka, czy juz sa inne niz w Asterce/Kadecie?

Cytat:
2004-09-30 17:09:01, QLogic pisze:
Masz od Kadeta, czy Kadeta GSI? Jak w porownaniu do serii, odnizyl sie? Kupowales nowe, czy uzywane? -- Pozdrawiam QLogic

Momencik chyba zaszło tu jakieś nieporozumienie.
Ja kupilem za 50zeta górne mocowanie kolumny (nowe w sklepie).
Niektórzy nazywają to górną poduszką amortyzatora, inni obudową łożyska kolumny. Jak zwal tak zwał, nie ważne, ważne, że pasuje idealnie.
A co do sprężynek to po zalożeniu tych z Asterki (Kadeta) autko powinno się obniżyć.