S W I A T L A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W roli przypomnienia.

Od jutra tj. 1 pazdziernika jezdzimy na swiatlach.

Nie dajcie sie misiom )))

Hhehe nie boj sie ja sie nie dam

ja dzis zostaelm zkontrolowany i obdarowany mandantem w wysokosci 50zł za okulary na przednich lampach mialem dostac 300zł i dowodzik ale okazlaem im mandat z przed dwoch tygdni na wysokosc 200zł za brak swiatel wtedy sie nalezal ale ten za to ze ford nie wyjechal z fabryki taki i tam mi powiedzieli cytuje "powiedz swoim kolegom z klubu zeby nie tykali sie lamp samochodowych bo tak samo zkoncza " z kad oni wiedza ze ja jestem niby w klubie

a no domyślili sie po tym ze juz łapki pchałeś w autko!!!
hehe

Cytat:
2004-10-01 23:08:46, NapaLony pisze:
tam mi powiedzieli cytuje "powiedz swoim kolegom z klubu zeby nie tykali sie lamp samochodowych bo tak samo zkoncza " z kad oni wiedza ze ja jestem niby w klubie

niech oni takimi tekstami nie sypia!

Adam kurde co im zorbisz my nic im nie morzemy a kurde oni nam prawie wszystko i kurde jaka tu sprawiedliwość oni nam wszystko a my im nic jasna dupa

Nic im nie zrobie tylko nie powinni takimi tekstami sypac. My nie mordercy czy zlodzieje i nalezy sie tez nam jakis szacunek

Brawo ADAS dobrze mowisz

SZACUKEN dla KTSW.

Ale z drugiej strony rozumiem, sciemnione na maxa swiatla czy jakies tam zasprejowane.Pogarszaja widocznosc, ale co do cholery im przeszkadzaja okularki na przednich??? Moze brewki tez sa zabronione???

macie racje

RESPEKT IN K T S W

dokladnie Minio co im przeszkadzaja brewki albo okulary nic nie pogarszaja widocznosci mnie zatrzymali i poweidzlai ze mam przyciemnione tylen lampy to wysiadlem i sam im poswiecilem latareczka ze sa wporzadku to drugi obeszedl autko do okola i sie czepil okularkow na przednich lampach i nic nie dalo sie im wmowic tylko tyle ze je scaigne to wtedy mi nie zabrali dowodziku i jeszcze jak gadali ze oni nie pozwola na takie przerobki ze jak chce to moge jezdzic tylko na zamknietych odcinkach

czy oni juz nie mają się kogo czepiać
Jak będą chcieli komus wlepić mandat to powinni łapać za przekroczenia predkosci, w stalówce jest wiele miejsc gdzie mogli by się ustawić i łapać każdy przejezdzający samochodzik, no ale wola widocznie się do was czepiać, to zaczyna być chore

a ja dzis widzialem milicje w Tarnowie jak jechala bez swiatel powaga

Heh niezle. Z tego co widze to powolutku wracamy obyczajami i nakazami do czasow PRLu, bo z opowiadan wiem ze Milicja tepilo za wszystko co wyroznialo sie sposrod tlumu. Wiec zaczynam powatpiewac w nowe okreslenie panow odpowiadajacych za pozadek. Coz szkoda ze nie wykazali takiego zainteresowania sprawa kiedy okradziono mi samochod, albo kiedy pewien gentelman ukradl mi kase. Wtedy to nie byli tacy madrzy.Szkoda rowniez ze musiala zginac studentka zeby dac swiadectwo jacy to Oni sa wyszkoleni. Szkoda, bo o to chyba nie chodzi zeby cierpieli ludzie. Tak dziala panstwo... tzn, ludzie placa podatki, azeby miec zapewniona "ochrone". Tyczy sie to zarowno zeczy typu emerytury, ubezpiecz zdrowotnego, ale rowniez ochrony przed zbirami (w stwa jest ich coraz wiecej i nawet juz chyba Policja sie ich boi), kradziezami mienia (w koncu trzeba na to popracowac).... ale co to ich interesuje.
Kiedys zatrzymali mnie gdy zrobilem cos glupiego, nalezala mi sie kara- fakt. Ale chcialem ja zmniejszyc (chyba naturalny odruch, i nie chodzi tu o kaske do kieszeni), wtedy ten Pan powiedzial ze jestem dorosly i musze ponosic konsekwencje za swoje wystepki. OK!!!!! A co z Nimi???? A moze nie sa dorosli????
Nurtuje mnie rowniez nast sprawa: dlaczego do strazakow, lesnikow, czy innych sluzb panstwowych ktore rowniez zyja na garnuszku panstwa, normalni, zwykli ludzie nie maja tyle pretensji, zali i zastrzezen, ani dlaczego te inne sluzby nie budza tyle kontrowersji??? Nawet nie bede probowal sie nad tym zastanawiac.

Denerwowalo mnie jak zostalem zkontrolowany 2 razy przez tych samych inteligentow w ciagu jednego dnia, zreszta widzialem na wlasne oczy jak pewna osobe kontrolowali 3 razy w ciagu 2, moze3 godzin. Zapytacie dlaczego?? A dlatego ze ma inny niz wszystkie samochod, bo lubi go upgrade'owac (dla Policji ktora to czyta: upgrade z ang. znaczy ulepszac, urozmaicac)

Pisze to bo juz nie moge wytrzymac, dlaczego sie czepiacie chlopakow za bzdety?? Czy nie lepiej jest sprawdzic czy auto jest po prostu sprawne?? Pewnie ktos powie ze okulary zmniejszaja pole drogi na ktore pada swiatlo. OK. Ale niby zkad on to wie?? Ma laser w oczach?? Smieszne!!!

SORRY DLA WSZYSTKICH PANOW POLICJANTOW KTORZY PELNIA SLUZBE TAK JAK NALEZY, NIE CZEKAJA AZ WEPCHNIE SIE I KASKE DO KIESZENI, PRACUJA W POLICJI Z POWOLANIA, ALE CHCIALEM POKAZAC OGOLNY OBRAZ STOSUNKU SPOLECZENSTWA (tak mysle) DO POLICJI.
CHYBA BY SIE PRZYDALO WIECEJ ZROZUMIENIA ZAROWNO Z WASZEJ JAK I Z NASZEJ STRONY. WIEM ZE PEWNIE KTORYS Z POLICJANTOW TO PREDZEJ CZY POZNIEJ PRZECZYTA, DLATEGO PISZE JAKO ANONIM. A SZKODA BO TO MOJE ZDANIE A NIE BEZBARWNY GLOS Z TLUMU!!!!!

Aha i sorry za bledy, nie dylem dobry z polaka, ale nie mowcie nikomu, bo mnie posadza w Zalezu.
Skladnia rowniez nie jest najbardziej poprawna ze wzgl na pospiech, ale przypuszczam ze to co chcialem przekazac przynajmniej po czesci przekaze. Kiedys postaram sie powrocic do tego tematu ale najpierw ide na balkon ochlonac, zastanowic sie jak mozna by pomoc w komonikacji pomiedzy nami a wami. Mysle ze nikt nie odbierze tej wypowiedzi jako oczernianie Panow Mundorowych, a jako cichy glos (propozycja) zrobienia czegos pozytywnego w zbyt ostrym wydaniu.

[ wiadomość edytowana przez: buryname dnia 2004-10-05 11:07:42 ]

Cytat:
2004-10-05 11:01:45, buryname pisze:
Heh niezle. Z tego co widze to powolutku wracamy obyczajami i nakazami do czasow PRLu, bo z opowiadan wiem ze Milicja tepilo za wszystko co wyroznialo sie sposrod tlumu. ... ( za długi tekst wiec całego nie bede cytowal bo bedzie przeszkadzał) ... Kiedys postaram sie powrocic do tego tematu ale najpierw ide na balkon ochlonac, zastanowic sie jak mozna by pomoc w komonikacji pomiedzy nami a wami. Mysle ze nikt nie odbierze tej wypowiedzi jako oczernianie Panow Mundorowych, a jako cichy glos (propozycja) zrobienia czegos pozytywnego w zbyt ostrym wydaniu. ]

ale wypracowanie ale tak juz jest i pewnie policja sie nie zmieni poprostu nie lubią zabardzo ktsw

No dokladnie wypracowanko prawie jak maturka

ANONIMIE poznalem Cie odrazu.

POZDRO

Minio to dobrze ze poznałes chyba kazdy poznał ale Ci...

HEHEHE GALL ANONIM --- SZACUKEN

Kurcze ja narazie nie mam w czym zaswiecic