Polonez - ktora lepsza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. chce zalozyc instalacje lpg do poldiego 1.5 gaznik rok 1982. mam wybor pomiedzy instalacja 1 generacji tomasetto, lovato i elpigaz. ktora jest najlpepsza. pomozcie wybrac

lovato, ale i tak w 100% nie bedzie to instalka lovato bo butla zapewne bedzie Stako a wielozawor zaworem tankowania tomasetto
a z lovato bedzie tylko parownik i elektrozawor benzyny i gazu bo to jest zawartosc zestawu mini-kit Lovato

1982 ??? te silniki chyba nie miały utwardzanych gniazd

Nie miały - no i co z tego? Mój tez nie ma.
Bierz Lovato lub Elpigaz.

Witam!
Nie chcialem zaczynac nowego posta wiec dopisze sie tutaj... W końcu nadszedł czas, ze i moje GLI zostanie wyposazone w LPG. Więc mam kilka w związku z tym... jaka instalacje najlepiej do GLI, na co zwrocic szczegolna uwage??... niektorzy proponuja instalacje ZAVOLI z nowej generacji elektronika, ktos wie cos o tym??... wiadomo, ze spotykane sa rozne problemy z LPG, wiec zadaje te pytania aby uniknac, a przynajmniej zredukowac ryzyku zalozenia jakiegos badziewia... dzieki za odpowiedzi...

Witam

Mam przejechane ponad 70 tys. z instalacją Lovato wyposażoną w elektronikę (1.6 GSI). Żadnych problemów. Chętnie odpowiem na pytania dotyczące takiej instalacji.

Pozdrawiam
Tadziu

Cytat:
2004-10-01 17:26:15, chudson pisze:
1982 ??? te silniki chyba nie miały utwardzanych gniazd

Właśnie,no i co z tego że nie miały utwardzonych gniazd?To jakieś przeciwwskazanie że ma nie zaladać gazu bo ma nie utwardzone gniazda zaworów?Totalna głupota i bezmyślność!Ja mam LOVATO,poldek rok 90 i tez nie mam utwardzonych gniazd,na gazie zrobilem juz jakies 180000 i jak narazie nie narzekam!Wiec moim zdaniem LOVATO to starszego typu poldka nadaje sie idealnie,ja przynajmniej nie mialem z nim zadnych lkopotów do tej pory!!!!

Tyle na gazie starszym Poldiem Kiedyś chyba lepsze robili samochody, mój jest zagazowany od 50 tyś., teraz ma 97 tyś. i zaczęły się gniazda sypać. A instalacja nie była chyba zbyt ubogo ustawiona, w mieście 10-12 l/100 km brał. Widać GLI '97 jest gorsze od niejednego staruszka. Zdjęcia z remontu głowicy w profilu.

No tak ,ale masz w tym poldku 90r silnik ciągle ten sam ?? Bo w 90roku już były utwardzane.

ja mam fiata z 84 i jezdze tylko na gazie, rozebralem silnik do remontu a na gniazdach ani na zaworach nie ma najmniejszych niepokojacych sladow, mozna powiedziec ze jest w lepszym stanie niz byla glowica z poldka 1,6gle z 1995 ktory do remontu glowicy jezdzil tylko na benzynie

i co z tego ze poldki nowe maja utwardzane zawory jak jakosc wykonania gorsza niz w starszych silnikach (wnioskuje to porownujac glowice silnika 115C z 84' z glowica silnika CB z 95)