Virtual Tuning... tak z nudów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak se z nudów zrobiłem... i nawet mi się podoba...

A propo...
Te własnie felgi, 16-stki, idealnie pasujące do Espero, śruby 4x100, razem z oponkami można dostać już za 1000pln!
Gdybym miał w tej chwili taką gotówkę to bym się nawet nie zastanawiał... ale niestety jestem biednym studentem...

Fajnie nawet wyszło

Doprawdy zacnie to siem prezentuje! ...szkoda, że na profilu 45 to się już cholernie "niebezpiecznie" robi dla zawieszenia i własnej d.... mało komfortowo....na naszych drogach...

Na sąsiedniej ulicy od pewnego czasu parkuje Honda Prelude (starsza ale ładnie i ze smakiem "zrobiona"-misiu chyba ją ściągnąła z Reichu)...ma właśnie 205/45/16" alusie i regularnie średnio raz w tygodniu/!/ widzę, że gostek kulać się musi na dojazdówce (alu-koło znika na 2-3 dni z piasty)...po czym troszkę jeździ, a następnie sytuacja się powtarza...Na poczatku to jeszcze brusił ostro , teraz jeździ jakby woził jaja luzem ale i tak co parę dni pojawia się ...dojazdówka....

Ładne Łukaszu, bardzo ładne
Ja na razie cirpie na (jak zwykle) brak kasy, więc ... STALÓWKI - the best !

abstrachujac od inwencji lukasza..to zdjecie doskonale pokazuje jak zbednym dodatkiem sa wszystkie spoilery do naszego auta..sylwetka klina i ponadczasowo elegancki wyglad nawet dzis powoduja ze nie ma sie czego wstydzic..zestawcie inne samochody sprzedawane w 95 roku..ladne ze smakiem i rozsadkiem dobrane felgi nienaganny stan blach i pare subtelnych dodatkow w stylu chromow macka gt i naprawde moze byc milo
to oczywiscie rzecz gustu ale jesli chodzi o kwestie estetyczne to np bmw ktore chce kupic tomek nie umywa sie..(juz juz..spokoj mi..nie mowie o silniku zawieszeniu i wykonczeniu)

pozdrawiam

Bardzo mądrze kolega powiedział, a i ja sam osobiście doszedłem do tego wniosku już dawno temu, iż w naszych samochodach wystarczy zainwestować w dwie podstawowe rzeczy: lakier i felgi, a samochód naprawdę może wyglądać elegancko...
(ewentualnie na drugim miejscu przydaje się inwestycja w obniżone zawieszenie bo zdecydowanie za wysokie są te nasze seryjne esperaki, szczególnie z przodu...)
Nie będę go obwieszał spojlerami itp... a w swoich wszelkich "przyszłych działaniach tuningowych" będę własnie starał się upodabiać moje espero do tego powyższego wyglądu...

Łaaaaaaaaaaaddddddddddddddnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee!!!!!!!

Bardzo ładny jest ten virtual. I faktycznie Espero ma już bardzo ładną sylwetkę, że felgi i niższy zawias powodują to, że to auto pięknie wygląda

Super wyszlo i fajnie wygladaja te pomalowane listwy. Mam pytanie jakie opony musza byc zeby felgi 16 weszly no i jakie ET??

Bartek, to Ty żyjesz???
Kope lat
Dlaczego Cię nie było na zlocie??????

Zyje zyje niedlygo bede mial znowu neta. A co do zlotu mialem przyjechac ojca samochodem ale musial jechac do pracy a esperak wtedy mi sie grzal ale mimo to chcuialem przyjechac do was wsiadlem do niego a tu akumulator padl i lipa nieprzybylem. Mam nadzieje ze na nastepnym zlociku bede jak niebede w tym czasie pracowal.

Cytat:
2004-10-04 12:23:37, Bartek1112 pisze:
A co do zlotu mialem przyjechac ojca samochodem ale musial jechac do pracy a esperak wtedy mi sie grzal ale mimo to chcuialem przyjechac do was wsiadlem do niego a tu akumulator padl i lipa nieprzybylem.

Esperak już naprawiony ?

Esperak juz naprawiony wymianana objela plyn chlodniczy, termostat, pompa wodna i rozrzad. Smiga lepiej jak kiedys

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2004-10-04 12:38:25 ]

KONKRETNIE WYGLĄDA !!

A Lukasz powiedz jak tam lakierek i rdza? Z tego co wiem to stal u lakiernika.

P.S noi jakie maja byc ye oponki na 16 cali felgi no i jakie ET? Zeby nic nieocieralo - bez skojarzen zboczency hehehe

Uważam, że dobre by byly: 205/50 R16
Tylko ta cena

Zawsze możesz coś sobie dobrać jakiś zamiennik na poczekaniu:
Zamienniki opon

Ja myslalem bardziej o romiarze 195/45/16 albo 205/45/16. sam niewiem i niewiem jakie to ET powinno byc

no na logike to jak wezmiesz 195 to standardowe ET49 powinno byc ok..no bo przeciez srednicy kola nie zmieniasz (tzn zmiana jest w granicach 2% tolerancji) najwyzej szerokosc

TU jest bardzo prosty a zarazem rysunkowo przedstawiający kalkulator służący do porównywania wielkości opon i felg.....

A wymiary opon które podałem poniżej przy twoim obniżonym zawieszeniu Bartku nie będą obcierać!!!
Także masz dość duży wybór:
195/45/16 nie obciera
195/50/16 nie obciera (osobiśćie do twojego samochodu polecam ten!!!)
205/45/16 nie obciera
205/50/16 nie obciera

P.S.A co do mojego lakieru to lakierowałem CAŁY dach i CAŁE prawe tylne drzwi - niestety lakier na drzwiach został do dupy położony bo zrobił się odprysk na krawędzi i muszę z powrotem oddać furę na poprawkę...