| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-10-05 00:00:46 Moj problem dotyczy dolotu ciepłego powietrza do filtra. Ostatnio podarła mi sie całkowicie rura ciepłego powetrza (ta aluminiowa, karbowana) przy okazji montażu nowej zauważyłem ze klapka w tunelu dolotowym (która powinna uchylac sie aby ciepłe powietrze doleciało) jest zablokowana śrubami (przez gazownika jak sądze)..szukałem na forum ale bez skutku, czy faktycznie przy jedzie na LPG ciepłe powietrze jest wogole niepotrzebne |
Mondzio Mondeo Bełchatów | 2004-10-05 07:14:14 Dokladnie! |
thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-10-05 10:52:58 Chlodne powietrze jest poporstu lepsze dla osiagow autka
ale nie ma nic za darmo pozdr |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-10-06 17:05:22 wiadomo: zimnie jeste lepsze, ale u mnie wlot ciepłego jest sterowany pneumatycznym zaworem włączanym za pomoca węzyka biegnącego do gaźnika. Wynika z tego ze gażnik sam na początku dawkuje sobie porcje cieplego powietrza, czemu to ma służyć |
thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-10-06 17:08:40 Nie rozumiem pytania
Chodzi Ci o to poco jest na poczatku podawane cieple powietrze ?? pozdr |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-10-06 19:56:15
dokładnie! wiem ze mało ambitne, ale zwyczajnie nie wiem |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-07 20:20:14 Po odpaleniu zimnego silnika cieple powietrze pomaga lepiej odparowac paliwo ktore skrapla sie na zimnych jeszcze sciankach kolektora i komory spalania.Po rozgrzaniu silnika pozostawienie cieplego powietrza spowoduje niepotrzebne zmniejszenie mocy gdyz zawiera w swojej objetosci mniej czasteczek tlenu niz zimne. |