MotoNews.pl

Samara i przednie głośniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje pytanie proste i zwiezłe.Jakie głośniki komu udało sie upchnąć w przednie dzrzwi samary? Nosze się z zakupem xplode sonego 6,5" i nie wiem czy sie wpasuja w drzwi.Wszelkie drastyczne ingerencje w tapicerke bezproblemu moge wykonac. Takie czy ktos ma jakies opinie o takowych glosnikach?

Witaj Nerwusie
W poprzedniej samarce miałem upchnięte głośniki, 13 Philipsa z takimi plastikami dystansowymi, widziałem takie w sklepie na Lipowej bodajrze audio max sie nazywa naprzeciwko sklepu z instrumentami mowa o Białymstoku.Ale niestey miało to swoje wady trzeba było tapicerke w ładzie dokręcić śrubami bo tapicerka wyskakiwała z zatrzasków.Teraz noszę sie z zamiarem wyrwania albo 13 albo 16 o ile sie zmieszczą, głosniczków podrób philipsa płytkiego montażu słuchałem ich całkiem ładnie brzmią.Wymiar montazu około 3-4cm.Oczywiście rżnięcie tapicerki potrzebne.

Jak sie popieści to sie wszystko zmiesci

Nie moglem sie powstrzymac...

No coz przyjmijmy, ze koledze 1bobo jednak chodzilo o glosniki
A swoja droga przykrecenie tapicerki w Samarze na srubach to spora korzysc - czesciowo eliminuje slynne trzeszczace plastiki

Oczywiscie ze glosniki.. Misiek czy Ty nie masz czasem jakis kosmatych mysli

A czym najlepiej wygluszyc drzwi? Bo planuje to zrobic w najblizszej przyszlosci, ale nie wiem na co sie zdecydowac (maty, pasta)?
pozdrawiam

qrcze, gdzieś mi się kołacze że któryś z nas miał zamontowane z przodu 16 albo 18cm... z tym że chyba jakiś zakład mu to robił.
ale za cholerę nie pamietam kto to był.

Ja w swojej, 3-drzwiowej, Samarce w drzwiach mam głośniki 15, pasują jak ulał, mam jeszcze zapas tak, że większe wejdą też bez problemu

Cytat:
Bo planuje to zrobic w najblizszej przyszlosci, ale nie wiem na co sie zdecydowac (maty, pasta)?

Ja bym postawil na maty - wprawdzie nie robilem tego u siebie, ale slyszalem, ze sie sprawdzaja, zreszta zastosowalem takie cos przy glosnikach zeby dzwiek nie uciekal "w drzwi" i efekt jest zadowalajacy

Jak masz glebokosc montazowa tych 15. Z tego co doczytalem to owe xplody maja niecale 5cm.Powiedz gdzie dokladnie masz zalozone glosniki.

Cytat:
2004-10-10 06:01:04, nerwus pisze:
Jak masz glebokosc montazowa tych 15. Z tego co doczytalem to owe xplody maja niecale 5cm.Powiedz gdzie dokladnie masz zalozone glosniki.

głebokości montażowej nie znam ale tak na oko to było właśnie ok. 5 cm. zamontowane są tylnej części drzwi, jak chcesz zdjęcie to mogiem ci przesłać na mail'a ale musisz mi go podać ( np. na priv'a)

Oki, zdjęcie wysłałem ci na mail'a.

Cytat:
2004-10-09 22:38:55, Huey pisze:
Ja w swojej, 3-drzwiowej, Samarce w drzwiach mam głośniki 15, pasują jak ulał, mam jeszcze zapas tak, że większe wejdą też bez problemu

duzo wycinales ?? bo ja jak zdjalem tapicere to sie wystraszylem - i zostawilem to w spokoju - rozwiazalem inaczej... )))

mozesz mi rowniez podeslac fotki na maila ??

Tak patrze ze to juz pod styk.A jak z szyba nic nie przeszkadza?

Z szybą nie mam żadnych problemów, a co do wycinania to nie ja to robiłem więc mogę tylko powiedzieć, że tyle ile trzeba było, robił to wyklalifikowany elektryk, nie miał z tym najmniejszych problemów.

ps. Humel, podaj mi swój adres bo w profilu nie podałeś a wyśle ci fotkę

A ja tez moge prosic o fotke na maila?
Radiance@wp.pl
Z gory dziekuje,
pozdrawiam

Radiance, prosić możesz a fotkę właśnie ci wysłałem

Witam!
Dziekuje za fotke . Ale chyba bede musial zostac przy moich 13" ktore mam pod korbka od szyby. Bo 16-tki bylyby duzo lepsze, ale zostawie przeciez dziur z przodu tapicerki. Chyba ze 3-drozne zwrotnice i do tego tweeter w slupku, srednie przy nodze a niskie przy lokciu . Tylko to niezgodne z zasadami car-audio . Pozdrawiam

Cytat:
Tylko to niezgodne z zasadami car-audio

A musi byc ?

mam kumpla ktory zrobil sobie nakladki na drzwi ktore efektownie wygladaja no i nie trzeba ciac tapicerki. w te nakladki wchodza wszystkie glosniki (oczywiscie srednio tonowe i nie zawielkie). slyszalem ze na allegro koles robi takie nakladki ale niemoglem tego znalezc bo sam chce sobie takie zamontowac. pozdrawiam i zycze milego kompinowania! :)