| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-05 15:32:52 Ze strony Łukasz wynika, że jest to Espero Lego.
Niestety z profilu wynika, że gostek rzadko odwiedza forum. Ale jest telefon. Spróbuj może zadzwonić do gostka i podpadać. Sam jestem ciekaw efektu tej przeróbki. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-10-05 18:33:54 Na chłopski rozum (jeśli to jest to, na co wygląda) to doprowadzenie odmy przed filtr powitrza powoduje częstszą wymianę filtra na skutech zapchania go olejem).
Pozdro NAvi |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-06 08:33:54 Analizują zdjęcie wygląda na to, że odma idzie gdzieś do nadkola, a nie do filtra. Niesiety rozdzielczośc zdjęcia jest mizerna i po powiększeniu nie można na 100% tego stwierdzić. Prośba do Łukasza Jeżeli możesz to prześlij mi na e-mail'a zdjęcie w lepszej rozdzielczości. kisztan@wp.pl lub pawel@bispol.pl |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-10-06 15:28:54 To jakis dziwoląg, nie ma chyba logicznego wytłumaczenia takiego sposobu podłaczenia.
Pozdr. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-10-06 18:07:52 Jest chyba jedno wytłumaczenie
być może odma jest po prostu wyprowadzona na zewnątrz, tzn poza układ dolotowy. Miało to sens w zajechanych, nietrzymających kompresji silnikach od fiata 125. Wówczas gazy spalinowe nie trafiały z powrotem do silnika tylko na zewnątrz. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-10-08 00:33:03 Witam.
Jeśli z moją pamięcią nie jest jeszcze najgorzej, to z mojej rozmowy z Michałem (Legoo) wynika dokładnie ten sam wniosek, który powyżej zasugerował Robert Legoo wyprowadził odpowietrzenie skrzyni korbowej poza ukł. dolotowy, aby przepalone gazy nie trafiały mu spowrotem w dolot, ale (hmm)... powiększały zanieczyszczenie naszego środowiska naturalnego Pozdrawiam - SpeedR |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-08 07:10:39 OK.
Powiedz SpeedR jaki to miało wpływ na silnik? Czy osiągi się poprawiły? I jeszcze 2 pytańka:
Jeżeli NIE to czy nie było za duże rozprężenie w skrzyni korbowej? A jeżeli TAK, to czy komp. nie zgłaszł mu jakiegoś błędu. |