MotoNews.pl

Okrągły filtr K&N do kanta??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy byłby jakieś przeciwskazania żeby sobie założyć taki filtr do kanta (silnik 1500 na gazie) ?
Tutaj daje linka do katalogu filtrów K&N-marka fiat też jest
Katalog filtrów K&N

[ wiadomość edytowana przez: zeckon dnia 2004-10-06 13:28:14 ]

hmmm.... moim zdaniem jedyne co uzyskasz przez zamontowanie takiego fultra to wyglad... no i troszeczke inny dzwiek wydobywający się spod maski... Filtr zeby sie dobrze spisywac musi miec doprowadzone zimne a w miejscu obudowy filtra w fiacie 125p niestety takiego nie ma... pod maska jest nagromadzone gorace powietrze i zastosowanie takiego filtra moze spowodowac nawet spadek mocy, no chyba ze zastosujesz go w orginalnej obudowie zamiast seryjnej wkładki

a sa wogole takie (jak na fotce) dostepne do 125p? i ile kosztuja?
Bo ja widzialem tylko wkladke do seryjnej puszki

Cytat:
2004-10-06 16:19:18, Vyzn-R pisze:
Filtr zeby sie dobrze spisywac musi miec doprowadzone zimne a w miejscu obudowy filtra w fiacie 125p niestety takiego nie ma... pod maska jest nagromadzone gorace powietrze i zastosowanie takiego filtra moze spowodowac nawet spadek mocy, no chyba ze zastosujesz go w orginalnej obudowie zamiast seryjnej wkładki

A jak to jest w przypadku aut zasilanych gazem? Ja spotkałem się z takim patentem cze gozownicy wtykają elastyczną rurke w rure doprowadzająca powietrze, którą z kolei potem kierują w dół auta. "Z tamtąd ma sobie silnik czerpać powietrze..."
To co to ma zadanie? Auto na gazie winno miec cieplejsze powietrze, albo powietrze podawane pod mniejszym ciśnieniem?

Cytat:
2004-10-06 16:36:09, MCQUEEN pisze:
A jak to jest w przypadku aut zasilanych gazem? Ja spotkałem się z takim patentem cze gozownicy wtykają elastyczną rurke w rure doprowadzająca powietrze, którą z kolei potem kierują w dół auta. "Z tamtąd ma sobie silnik czerpać powietrze..." To co to ma zadanie? Auto na gazie winno miec cieplejsze powietrze, albo powietrze podawane pod mniejszym ciśnieniem?

No ja jak kupiłem swojego kancika to tak samo miał jak piszesz... ale wywalilem to badziewie Nie zauwazyłem zadnej róznicy

Cytat:
No ja jak kupiłem swojego kancika to tak samo miał jak piszesz... ale wywalilem to badziewie Nie zauwazyłem zadnej róznicy

Ja tak zrobiłem tylko tyle za powietrze bierze mi za serwem, róznicy w mocy napewno nie ma ale jest róznica przy większych prędkosciach gdy np powyzej 100 wrzuce na looz fiacina nie gaśnie, tak jak to miało miejsce bez tej rury, powietrze do filtra wpada bez zawirowań co powoduje ze auto nie gaśnie na gazie, moim zdaniem dobry patent

w GT najnowszym jest cos o filtrach k&n do gaznikowcow (w newsach)

Hmmm ale fajny tekst.....
Gasnie przy 1100 na wolnych itp.
Jakos jezdzi sporo aut na stozkach z lpg i jest ok .......
Ale trzeba regulowac regulowac i jeszcze raz regulowac.....
Wiecej powietrza = wiecej gazu - dobrze dziala i na gazie .....
Tylko trzeba sie pomeczyć troche :

stozek lpg

tylko ze nikt nie zaklada stozka bezposrednio na gaznik tak jak ten krazek na fotce, stozki zakladane sa na koncu ukladu dolotowego, a w takim okraglym torcie to jest inna sprawa

jak mialem cos takiego zrobione z seryjnej puchy na zwyklym wkladzie to silnik bardzo dobrze smigal na wysokich obrotach ale stracil na elastycznosci, a na lpg to nawet nie mysle tego zakladac i paten zostal schowany do piwnicy o ile na smietnik tej puchy nie wywalilem

Alan ma cos takiego zalozone wlasnie, K&N i gaz, a wyglada to tak:

a jak mu ten poldek smiga? i ile pali?

Teraz to ma juz z 320 tys bez remontu to juz nie tak dobrze. Ale jakis pol roku temu przy 270tys to spokojnie na autostradzie licznikowe 170 smigal.

Cytat:
2004-10-06 13:09:58, zeckon pisze:
...silnik 1500 na gazie...

hahaha a miało być tak pięknie a tu masz LPG tjunink

nie śmieje się z zagazowywania auta, ale Zekon będzie wiedział o co chodzi.

[ wiadomość edytowana przez: _Szary dnia 2004-10-06 23:32:58 ]

Cytat:
2004-10-06 13:09:58, zeckon pisze:
(...) Katalog filtrów K&N

OT - to je Camaro

nie, to jest DF zeckona... a stasiu pomagal mu skladac....

Zoltar na ch*j się srasz jak nie masz nic do powiedzenia w tym wątku?
Kolejne pytanie czy są jakieś przeciwskazania do założenia takieeog małego filtra na odmę ??