MotoNews.pl

Sygnal wlaczonych swiatel nie dziala...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...dlaczego?? jaka moze byc przyczyna i gdzie szukac usterki? ja nawet nie wiem gdzie ten caly brzeczyk jest..

Brzęczyk jest tam gdzie bezpieczniki (w zasadzie ciut obok, nad nogami kierowcy) ale widać go po wyjęciu całej skrzynki z bezpiecznikami lub głową w dół
A tak na marginesie sygnał odpiętych pasów Ci działa ??

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz dnia 2004-10-06 14:47:24 ]

A tylnie światła pozycyjne masz? Mi ostatnio poleciał bezpiecznik i nie miałem oprócz brzęczyka tylnich pozycji i przeciwmgielnych. Poleciał bezpiecznik w skrzynce koło kierownicy, tylko nie pamiętam który.

no wlasnie odpiete pasy sa odtrabiane a swiatla nie..sprawdze ten bezpiecznik..

otwórz drzwi kierowcy i poruszaj włącznikiem oświetlenia wewnętrznego, odkęć i przeczyść, spryskaj WD-40 i załóż. U mnie pomogło

no nie krzysiek..tak cwany to ja jestem problem w tym ze zapala sie swiatelko sufitowe i kontrolka otwarcia drzwi

Cytat:
2004-10-06 16:19:09, qbaj pisze:
no nie krzysiek..tak cwany to ja jestem problem w tym ze zapala sie swiatelko sufitowe i kontrolka otwarcia drzwi

Sprawdzałeś wyłącznik? Jeśli nie to jednak sprawdź. Lampka w środku i bimbaj mają osobne obwody. Do włącznika dochodzą 2 przewody.

Cytat:
2004-10-06 16:19:09, qbaj pisze:

To możesz się zdziwić Ja też byłem w szoku, lampa się pali a sygnału nie ma , a jednak

sprawdze..zaraz i w ogole musze kupic komplet nowych wlacznikow bo one czasem nie dzialaja..tylko ciezko to dostac

A deska Ci świeci? Dzisiaj znów mi padł bezpiecznik. Zrobiła mi sie ciemna deska, zgineły światła z tyłu. Brzęczy świateł nie działał a działała sygnalizacja świateł. Za to wszystko odpowida bezpiecznik 10 umieszczony w skrzynce koło kierownicy w drugim rzędzie, drugi licząc od kierownicy.

juz ok..krzysiek mial racje dzieki wszystkim..musze to wymienic

Cytat:
2004-10-06 19:42:39, draco_pl pisze:
A deska Ci świeci? Dzisiaj znów mi padł bezpiecznik. Zrobiła mi sie ciemna deska, zgineły światła z tyłu. Brzęczy świateł nie działał a działała sygnalizacja świateł. Za to wszystko odpowida bezpiecznik 10 umieszczony w skrzynce koło kierownicy w drugim rzędzie, drugi licząc od kierownicy.

Mi regularnie pada ten bezpiecznik!
Mam w schowku cały komplecik bezpieczników 10A
Wiem tylko że bezpiecznik wywala, gdy zapalone są światła i ktoś szeroko otworzy drzwi pasażera z przodu. Staram się zawsze gasić światła zanim ktoś wsiądzie/wysiądzie, ale czasem nie zdążę i słychać tylko "pyk" i światła gasną...
Pewnie kabelek zasilający diodę we włączniku el. szyby na łączniku drzwi i słupka jest pęknięty i się zwiera z masą.
Jeżdżę tak już rok i jakoś nie mam zdrowia dobierać się do wiązki...

Muszę u siebie zobaczyć, w którym momencie wylatuje bezpiecznik. Potrzebuje tylko trochę czasu na zabawę z tym problemem.