Mogą wam auto... powołać do wojska[IMG]/smilies/20.gif[/IMG]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powaga.
Właśnie w TV (Polsat2) mówili, że jakiś gość kupił sobie drogie, zachodnie auto 4x4 i dostał wezwanie, żeby się zgłosić w takim a takim dniu w takiej a takiej jedniostce z autem zatankowanym do pełna . Ale czad - twórcę Optimusa, Romana Kluskę też tak próbowali urządzić kiedyś.
Podobno ustawa o obronności jak najbardziej zezwala na takie powołanie samochodu, nawet w warunkach pokoju.

Po prostu oficerowie na ćwiczeniach nie mają już ochoty jeździć Honkerami, chcą coś z klimą i skórzanymi fotelami, to... myk... Jeep Grand Cheerokee (czy jak to się tam pisze ).

Podobno płacą, a jakże 120,-PLN/dobę

Ostatnio zmieniono ustawę i jednośladów już nie powołują (jak to dobrze, że sprawiłem sobie sqter ), ale każdy samochód może teoretycznie zostać powołany.

Na szczęście generałowie chyba nie gustują w Ładach, wolą takie luksusowe, drogie limuzyny, najchętniej 4x4.
Ale Niwki mogą sobie zażyczyć, tak dla szeregowców, coby się pobawili... Już się boję

I co? Nikt się nie boi, że mu autko skoszarują... A może... właśnie chcielibyście dostawać po 120,- peelenów dziennie... Dajcie znać, może uda się załatwić . Tylko autko musi mieć kategorię A (znaczy musicie się przyłożyć do pucowania)

m0oga. Tylko terenowe

chłe, chłe... nie tylko terenowe mogą i nie tylko do wojska...
Wiem co mówię - bo pracowałem w tej branży trochę...
Taka np. ustawa o stanie klęski żywiołowej zakłada, że na potrzeby np. OC lub innych działań "ratowniczych" mogą wam zabrać wszystko... Mario - skuter też się może przydać

A macie koledzy może jakąś działalność gospodarczą???
No... to tez pięknie
Pozdrawiam

Qrna to i paralotnię mogą mi zabrać...? Może żonę też...? Już nie wiem, co by było dla mnie większym ciosem...

Cytat:
mogą wam zabrać wszystko

po moim trupie.

A jest jakiś standardowy cennik za takie wypożyczenie w warunkach pokoju? Może by się opłacało coś wypożyczyć ?