Książki o Polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję ksiązki - Jeżdzę samochodem Polonez.
Prośbę swą motywuję tym że jeszcze jej nie mam i brakuje mi jej w mojej biblioteczce.
Dzięki.

Witam.

Jeżeli chodzi Ci o taką małą (format około A5) książeczkę z serii "Jeźdżę samochodem... ", to wydaje mi się, że Wydawnictwo Komunikacji i Łączności nie wydawało takiej.
Zaznaczam, że mogę się mylić ale nie spotkałem się nigdzie z taką pozycją. Także zbieram tą serię, ale nawet nie słyszałem o Polonezie.
Jeżeli ją widziałeś, to powiedz gdzie, to i ja rozpocznę poszukiwanie takowej pozycji.

Cytat:
2002-12-17 21:35:31, Admiral pisze:
Witam.

Jeżeli chodzi Ci o taką małą (format około A5) książeczkę z serii "Jeźdżę samochodem... ", to wydaje mi się, że Wydawnictwo Komunikacji i Łączności nie wydawało takiej.
Zaznaczam, że mogę się mylić ale nie spotkałem się nigdzie z taką pozycją. Także zbieram tą serię, ale nawet nie słyszałem o Polonezie.
Jeżeli ją widziałeś, to powiedz gdzie, to i ja rozpocznę poszukiwanie takowej pozycji.

Chodzi mi właśnie o taką książeczkę.Nie wiem czy była wydawana ale chyba tak Onegdaj wszystkie samochody sprzedawane na naszym rynku miały swoją publikację tego typu.Mam np od zaparożca czy od łady więc wydaje mi się że od poloneza też powinny być.Przyznam się że jeszcze nie widziałem książki od poldka a szukam wszędzie-w księgarniach,antykwariatach,na rynku czy giełdzie
No ale jeżeli faktycznie nie była wydana to szans na znalezienie nie ma
Ale żeś mi zabił ćwieka...

A czy interesuje Cie "Budowa, eksploatacja, naprawa" by Morawski z 1985 roku?

Pozdrowka
Adamus

Jest taka napewno nawet miałek kiedyś przypadkiem taką w rękach kiedy szukałem takiej do malucha.

Cytat:
2002-12-18 17:17:33, keen pisze:
Jest taka napewno nawet miałek kiedyś przypadkiem taką w rękach kiedy szukałem takiej do malucha.

Kurczaki a ja trzymałem taką o maluchu (za pół ceny nowa), kiedy szukalem takiej o polonezie.

A ja poszukuje ksiazki "skutery mopedy mobile "

Ta o Polonezie to jakaś rzadkość. Kolekcjonuję takie książki i pierwsze o niej słyszę. Natomiast o maluchu jest b. popularna.

Spróbujcie bezpośredniu u nich:

WKŁ

To od Nich pochodzi Morawski.

Chciałbym kupić książkę o obsłudze i naprawie poloneza, ale nie wiem, którą wybrać. Na rynku są dwie: Morawskiego (Wydawnictwo Łączności) i Trzeciaka (Wydawnictwo Auto - taka z dużym napisem AUTO).

Którą uważacie za lepszą? Mam starszego polda - z 1992 roku, jeśli ma to jakieś znaczenie.

Dzięki za pomoc.

Stawiam na Morawskigo, sam ja mam

Ja mam obydwie książki z różnych wznowień i powiem tak, że jednak lepsze są p. Morawskiego WKŁ.
Wydawnictwo AUTO nie przypadło mi do gustu głównie z tego, że jest bardzo mało zdjęć tylko niewyraźne rysunki, a żeby już się pogrążyć zupełnie, to większość poważniejszych napraw posiada tylko opis w stylu "... aby dokonać tej naprawy udaj się do ASO..."
I tyle. Straszna nędza.

Także jeszcze raz polecam książki WKŁ.

Morawski jest dobry, Stara ksi|ka Trzeciaka bya niezbyt , nowa Trzeciaka baaardzo mile mnie zaskoczyla (Polonez caro/atu) Jest w niej sporo informacji, których nie ma w najnowszym Morawskim, uzupelniono kilka dzialów typu - rozbiórka silnika, skrzyni, Stawiam na nowego Trzeciaka.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja polecam Książkę według MROZKA jest bardzo dokładna, ale czy bedzie wznowienie ????

OLO podrzuć tę nową książkę Trzeciaka na Spot.
Chętnie bym do niej zajrzał. Może zmienię zdanie o tym wydawnictwie.

dobra.
Chyba sobie tak przysponsoruje. owner-kiler.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2002-12-18 17:01:24, adamus pisze:
A czy interesuje Cie "Budowa, eksploatacja, naprawa" by Morawski z 1985 roku?

Pozdrowka
Adamus

Dzięki ale mam już tą książeczkę
Chodzi mi o tamtą bo zbieram serię

Książkę Morawskiego "Polonez - budowa, naprawa, eksploatacja" miałem w ręku w księgarni. Na temat Roverka niewiele - dane techniczne i podstawowe naprawy. Ale jest jeszcze książka Krzysztofa Trzeciaka, którą znalazłem w necie. Nie wiem o niej nic pozatym, że silnik Rovera też jest w niej opisany. Kosztuje ona 80 zeta, więc sami wiecie - rozumiecie

i wiecej nic nie bedzie chyba choc tej drugiej to nie widzialem