Czerwone przewody przy filtrze powietrza, co to?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podczas rozbierania silnika zauwazylem dwa cieniutkie czerwone przewody wychodzace z czerwonego plastku (czujnika?) w obudowie filtra powietrza.
Jeden z tych przewodow dochodzi do wtrysku, a drugi lezy na obok.

Co to sa za przewody? Do czego sluza?
Gdzie powinien być podlaczony ten drugi przewod?

Nie znalazlem odpowiedzi na te pytania w madrej ksiazce.doc
A silnik muli sie, oj muli.....

Cytat:
2004-10-07 22:44:02, piotr-ch pisze:
podczas rozbierania silnika zauwazylem dwa cieniutkie czerwone przewody wychodzace z czerwonego plastku (czujnika?) w obudowie filtra powietrza. Jeden z tych przewodow dochodzi do wtrysku, a drugi lezy na obok.

Jeśli masz monowtrysk? to jedna z tych cienkich rureczek idzie do kolektora dolotowego (pod obudową filtra powietrza z tyłu, po lewej z kolektora wychodzi cienka rurka, Twój "czerwony" łączy się z tą rurką przez kawałek gumowego węża większej średnicy)
na rysunku w sekcji B powyżej "3"

a drugi koniec dochodzi do "klapki" ciepłe/zimne powietrze na rurze do filtra, w miejscu "4" w seksji B

A jak to nie monowtrysk to ja nie znaju

Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: chasmo dnia 2004-10-08 09:44:15 ]

tak, mam mono wtrysk. Tak jak piszesz, jedna z tych rurek zeczywiscie idzie do dolektora dolotowego. Natomiast ta druga rurka, ktora jest zakonczona tak samo (kawalek gumowego węża o wiekszej średnicy) nie jest podlaczona do niczego.

Piszesz, zeby podlaczyc ja do "4". Ale tam nie ma gdzie!!
Nigdzie nie ma zadnego "wypustka" jak przy pierwszym przewodzie w kolektorze.

Mozesz napisac/narysowac gdzie dokladnie to u Ciebie jest wcisniete? Moze ta moja rurka cieplego powietrza jest wybrakowana )

z gory thx.

[ wiadomość edytowana przez: piotr-ch dnia 2004-10-08 10:39:55 ]

Cytat:
2004-10-08 10:39:26, piotr-ch pisze:
tak, mam mono wtrysk. Tak jak piszesz, jedna z tych rurek zeczywiscie idzie do dolektora dolotowego. Natomiast ta druga rurka, ktora jest zakonczona tak samo (kawalek gumowego węża o wiekszej średnicy) nie jest podlaczona do niczego. Piszesz, zeby podlaczyc ja do "4". Ale tam nie ma gdzie!! Nigdzie nie ma zadnego "wypustka" jak przy pierwszym przewodzie w kolektorze. Mozesz napisac/narysowac gdzie dokladnie to u Ciebie jest wcisniete? Moze ta moja rurka cieplego powietrza jest wybrakowana ) z gory thx. [ wiadomość edytowana przez: piotr-ch dnia 2004-10-08 10:39:55 ]

Tutaj (przy okazji czegoś innego go "stworzyłem") jest ten kawałek rurki "26" i wchodzi do tego mieszka/przepustnicy poniżej napisu "22".

Może nie masz w ogóle tej wygiętej rury ?

Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: chasmo dnia 2004-10-11 14:16:22 ]

nie moge odczytac Twojego zalacznika.
ale...
przyjzalem sie dokladnie tej rurce i znalazlem "wypustek" !!.
byl odwrocony, bo przy skladaniu silnika do kupy dwrotnie te rurke wlozylem.
Zalazylem wezyk jak trzeba i.... nie ma roznicy w pracy silnika

Zauwazylem natomiast spora ilosc oleju na filtrze powietrza.... oj, troche brudzi z odmy.... ale jest to temat na inny post. Wczesniej przjze archiwum....

dzieki za pomoc
Piotr

Cytat:
2004-10-11 09:25:13, piotr-ch pisze:
nie moge odczytac Twojego zalacznika. ale... przyjzalem sie dokladnie tej rurce i znalazlem "wypustek" !!. byl odwrocony, bo przy skladaniu silnika do kupy dwrotnie te rurke wlozylem. Zalazylem wezyk jak trzeba i.... nie ma roznicy w pracy silnika Zauwazylem natomiast spora ilosc oleju na filtrze powietrza.... oj, troche brudzi z odmy.... ale jest to temat na inny post. Wczesniej przjze archiwum.... dzieki za pomoc Piotr

Teraz już fotka się ładuje - sorki.

gdzie kupić oprocz szrotu takie przewodziki?