MotoNews.pl

CDX

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie do koleżanek i kolegów, co znaczy CDX w oznaczeniu samochodu np: 'Vectra CDX".

Z tego co pamietam, to wersja z pelnym dodatkowym wyposazeniem - typu klimatyzacja, elektryczne szyby itp.

CDX to najbogatsza wersja Opla. Wykonczona w drewnie (czesto skora) atermiczna szyba pzrednia, Klimatyzacja, ksenon ogolnie mowiac potocznie full wypas

przepraszam was koledzy, ale tyle to i ja wiedziałem, mi chodzi o konkrety, tzn. dokładną specyfikację.

A jeśli CDX jest najbogatszą wersją to jak ma się do tego "diamand" wydawało mi się zawsze że to właśnie ta jest najwyższa...
Oznaczenie wersji zależy też chyba od rynku na jakim auto było oferowane...
Pozdrawiam Vini

Wersja Diamand jest najbogatsza ale w wersji Omegi A i chyba Vectry tez. Omega i Vectra B maja najbogatsza wersje oznaczona jako CDX. Poprostu nowy model i inne oznaczenie

Witam
A ja spotkałem się z wersją diamand w astrze II i to nie jakiejś starej i nie z rynku niemieckiego ale u nas...i na pewno nie jest to jakaś doklejanka..
zresztą kolega Gromitt z Zachodniopomorskiego może poświadczyć
nie kryję że sam byłem zdziwiony że oznaczenie takie spotkałem w astrze....

Witam moge potwierdzic moj sasiad ma AstreII chyba z 2003r kupiona w salonie opla w polsce własnie w wersji "diamand" i nawet na bocznych listwach ochronnych na drzwiach kierowcy ma znaczek z diamentem Jednak co do wyposarzenia tej wersji niewiele wiem . pozdrawiam

Haaa to tera zju znic ie wiem.... zawsze myslalem ze Diamond byly Ople starsze a CDX nowsze... wiec teraz HGW (Hanna Gronkiewicz Waltz) jak to jest...

GL-GLS-CD-CDX-diamand
ot cała filozofia
...a co tam dają to już różnie bywa
- ja mam GL które jest jak GLS (prawie)...
..buźka skroolu
co tam w Vaterlandzie słychać ??