| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Duce Opel Omega Koszalin | 2004-10-11 11:01:24 Witam
Mam problem z moją omegą, od pewnego czasu zaczęło mi trząść silnikiem na wolnych obrotach , drgania są tak silne że czuć je na karoseri ( delikatne wibracje) , obrotomierz stoi równo na 850-900 obr. a silnik się tręsie, dzieje się tak tylko na gazie na benzynie jest super , wymieniłem świece , filtr gazu , cewkę , przewody są ok , instalka to stefanelli II generacji przebieg 25 tys. km roczna .Pomóżcie może wiecie co jeszcze sprawdzić Z góry dzięki |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-10-21 17:56:34 Ja na Twoim miejscu nie czekałbym na te 1700 km tylko jechał od razu do poprawek. Prawdą jest że parownik może potrzebować "ułożenia się" ale bez przesady. Problemy o których piszesz poprostu są zbyt poważne.
Zresztą za taką cenę? Ja bym jeździł do nich codziennie i domagał się usunięcia usterek - jednak prawdopodobnie to kiepscy fachowcy i sami nie wiedzą co i jak. Na Twoim miejscu wpisałbym ich adres aby przestrzec innych. Na moje oko masz za bogatą mieszankę i silnik Ci się zalewa, stąd wypadanie zapłonu. Nie pamietam też czy pisałeś, że wymieniałeś przewody wysokiego napięcia i świece - jeśli nie to zacznij od tego. P.S. Twoje argumenty dlaczego trzesię... nie są trafione |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-10-21 21:56:26
zyczę zatem usunięcia tych kłopotliwych niedomagań. I nie czekaj do tych 2500 km. Pozdrawiam |