Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-12 19:53:31 Juz kiedys pisalem o tym ze mozna dac do regeneracji taki amorek ale...
Nie naprawiamy go w taki sposob jaki robia to w wiekszosci zakladow czyli wymiana uszczelniaczy gdyz za dlugo to nie pochodzi.Raz dalem sie namowic na taka przyjemnosc 140zl i wytzrymalo chyba 1,5 m-ca.Niedawno korzystajac z patentu mechanikow ktorzy obcieli gorna czesc amorka razem z uszczelniaczem i nagwintowali rure kolumny dajac nowa nakretke z uszczelniaczem,zrobilem to samo tylko wlozylem nowy wklad. Za wklady zaplacilem 200zl/para i wlozylem je do tylnych kolumieniek,zakrecilem nakretke i mam mozliwosc powtornej wymiany wkladow na podobienstwo przednich.Jezeli wklad bedzie ciut krotszy to mozna wlozyc pierscien dystansowy pod wklad,ja musialem akurat tak zrobic.Jezdze juz prawie roczek i wszystko gra jak najlepiej.Polecam ten sposob bo jest najtanszy i chyba najlepszy bo daje mozliwosci manewru na przyszlosc. |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2004-10-12 23:45:49 Jakoś jednak wolę nowe amorki... |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-13 20:41:58 Ludzie ,jesli troche umiecie myslec to mozna zamias nowego oleju i uszczelniaczy wlozyc NOWY!!!!!!! wklad nawet Kayaby albo co tylko chcecie i dlaczego kolega ma wydawac kwote rowna prawie polowie wartosci auta na nowe amorki.Nikt nikogo do niczego nie zmusza,tą metodą sam osobiscie regenerowalem swoje amorki i stwierdzam ze nie ustepuja zachowaniem tym fabrycznym.A cenowo 200zl kontra 940zl daje do myslenia. |
serwisSJ Zgłobice | 2004-10-14 08:36:18 A tak w sumie to jaka to dokładnie carinka? az sprawdze po ile sa amorki z ciekawosci. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-14 19:44:26 Ja tez jestem za montazem tylko i wylacznie oryginalnych,firmowych elementow tylko czasami taka operacja wydaje sie malo sensowna.Szukalem w moim rejonie amorkow do cariny II 2.0 i znalazlem tylko kayaby po chyba 470zl/szt.Innych niestety nie bylo a jak cos niby bylo to sie okazywalo ze juz nie ma i trzeba czekac tylko nie wiadomo ile.Dlatego na wzor przednich wymiennych wkladow zalozylem podobne wklady na tyl.Zamiast tandeciarskiej regeneracji mam zalozone wymienne wklady.Calosc kosztowala mnie 200zl plus wlasnorecznie na obrabiarce dorobilem sobie gwint na kolumnie i nakretke. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-10-15 07:44:10
Mocne słowa i dziwne porównanie ![]() ![]() Ja też kupiłabym nówki ![]() |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-10-15 07:53:54 A ja regenerowałem oba amorki z tyłu i póki co jestem zadowolony ![]() |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-17 11:41:39
Mam w sklepie dosyc obeznanego w mechanice sprzedawce i na podstawie danych samochodu i starego wkladu ktory dostal na wzor dobral mi najlepszy z mozliwych.Bral pod uwade masy auta i skok amorka.Zaletą jest mozliwosc doboru roznej marki,rodzaju amorka,siły tlumienia itp.. |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-10-17 14:45:45 Dziękuję.
Zobaczymy. Jak przyjdzie "ten" czas to się będę poważnie zastanawiał ... Pozdrawiam |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-10-19 09:28:42
Nie obrażasz - toć to prawda ![]() |