MotoNews.pl
10 Artykuł o prepartach na rdzę. (65880/0)

Artykuł o prepartach na rdzę.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ostatnim automobiliście jest obszerny artkuł o walce z rdzą, sposobami zabezpieczenia, opisane są różne specyfiki na rdzę i do zabezpieczenia. Może ktoś ma i zeskanuje?!?!?!

Dobrze by było.
Napewno wielu sie to przyda. Mi całkiem niedługo, bo wymieniam podłogę i progi w moim malcu. I chce to porządnie zabezpieczyć. Tylko czytam o różnych środkach i metodach i mam mętnik w głowie :-/

Niech ktoś zeskanuje bo nie kupuje tego a chciałbym przeczytać co i jak.

ogladalem kiedys na discovery program o jakis angolach ktorzy kolekcjonowali lokomotywy, wagony i roznorodna stara infrastrukture kolejowa i takie tam inne pierdoly

ale do czego zmierzam, w tym programie mowil cos o renowacji tychze eksponatow i bylo pokazane jak gosc remontowal wagon pocztowy i po wyszlifowaniu miejsca z rdzy metal nacieral jakims preparatem ktory (w polaczeniu z drobinami rdzy zmienail kolor, gdzyz jak kazdy wie nie da sie w 100% usunac rdzy z zaatakowanego elementu) wiazal sie z rdza i tworzyl jakas warstwe ochronna i dopiero na to malowal podkladem

czy cos takiego jest dostepne w polsce?

np jest to KORTANIN

Cytat:
2004-10-11 22:35:00, forti pisze:
np jest to KORTANIN

probowalem i tez kiszka ruda z powrotem wylazi... nie zna ktos czegos lepszego?? Chyba kupie ta gazetke, albo chociaz poczytam w Empiku joke

Brunox szwajcarski środek na rdzę.

Cytat:
2004-10-11 22:58:16, Koniu pisze:
Brunox szwajcarski środek na rdzę.

Gdzie to mozna kupic? Stosowales juz ten wynalazek? Dzialanie ma chyba podobne do Fosolu U mnie generalnie hammerite, cortanin F nie zdaja egzaminu

cortanin jest ok
tylko trza go zmyc woda i zaraz na sucho przetrzec
jeszcze raz odtłuscic
i podklad na to

z poczatku tez zrobilem tak jak wiekszosc (na warstwe cort. podkład)
ale sie podrapalem po glowie jak zczailem ze jest woda rozcienczalny

ja w niedziele użyłem Brunoxu i jestem zadowolony z efektu.

Witam
A Macie jakies srodki do konserwacji profili zamknietych ,nie w spreju , tylko w puszcze co mozna by wlac do ropownicy. Bo srodki z Bolle'a sa drogie
Pozdrawiam

do profili zamkniętych najlepiej użyć fluidolu

mówisz kolego że boll jest za drogi ale pomyśla jakie w skutkach może być groźne nie używanie dobrych preparatów do twojego auta

jak masz dojście do kogoś kto robi na kopalni to może załtwić smar linowy, lub z wojska smar armatni (chyba tak fachowo się nazywa) i jeden i drugi mają bardzo dobre właściwości konserwujące profile zamknięte.

ja słyszałem, że bardzo dobry i skuteczny jest Rust Check. Tylko troche drogo konserwacja wychodzi...

Ja mam wszystkie numery Automobilisty w tym i ten ale nie wiem czy będe miał możliwość zeskanowania. Dziś pojadę w jedno miejsce i się postaram. Są to produkty mojej ulubionej firmy FERTAN GmbH, a opinia na ich temat jest naprawdę fantastyczna, nawet lepsza niż w artykule o Brunoxie (ponieważ to nie pierwszy artyukuł o środkach na rdzę w Automobiliście).

na rdze FOSOL, do profili mix-BITEX,FLUIDOL,HIPOL ,sprawdzone u mnei przez rok nic sie nie dzieje

Cytat:
2004-10-13 10:39:02, moch pisze:
Ja mam wszystkie numery Automobilisty w tym i ten ale nie wiem czy będe miał możliwość zeskanowania. Dziś pojadę w jedno miejsce i się postaram. Są to produkty mojej ulubionej firmy FERTAN GmbH, a opinia na ich temat jest naprawdę fantastyczna, nawet lepsza niż w artykule o Brunoxie (ponieważ to nie pierwszy artyukuł o środkach na rdzę w Automobiliście).

kupilem ten numer, nic szczegoulego tam nie pisze, srodki sa zachwalane, ale aby sprawdzic co jest to warte trzeba to najpierw dostac... a z tym chyba nie jest latwo... Gdzie to mozna kupic? Tylko u glownego przedstawiciela?

PS: co pisali o brunoxie? stosowal to ktos u siebie - interesuje mnie efekt dlugoterminowy, czy rdza wychodzi z powrotem?

[ wiadomość edytowana przez: lunatyk dnia 2004-10-25 23:31:26 ]

ja testuje teraz brunoxa na argencie.... o efekcie opowiem po zimie na przyklad....

Cytat:
Witam
A Macie jakies srodki do konserwacji profili zamknietych ,nie w spreju , tylko w puszcze co mozna by wlac do ropownicy. Bo srodki z Bolle'a sa drogie
Pozdrawiam

Ja do profili polecam ELAKSON K60... natomiast mi go polecił znajomy blacharz który w tym temacie już troche siedzi więc chyba to naprawde coś daje. Cena za 1l to ok 10 zł

Cała Łódz ma brunox - powered by stasiu - ten srodek jest super kortanin jest do dypci - bo zmywa go woda . .. aha i kosztuje 3 zlote - wiec umowmy sie ze za 3 zlote to lepiej se piwo kupic chyba ze komus sie kce do biedrony to se moze ze dwa nawet zanabyć