MotoNews.pl
7 Kopułka aparatu zapłonowego C2NE (65931/0)

Kopułka aparatu zapłonowego C2NE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zwracam się z pytaniem jak odkręcić nakrętki mocujące kopułkę rozdzielacza ? Są tam dziwne naktętki , czy klucz do nich ma jakieś oznaczenie ???

Pozdrawiam
Wojtek

służy do tego klucz typu torx w tym przypadku nasadka

Niekoniecznie nasadka ja odkręcałem płaskim oczkowym gwiazdkowym

Pozdrawiam

Edmund Dantes

Dzięki za podpowiedź, teraz pozostaje tylko poszukać w sklepie takiego klucza

Pozdro
Wojtek

samo wymacanie jaki tam pasuje klucz to dzień roboty......ale jak już trafisz to masz dopiero 20%sukcesu...naprawde tam jest takie idealne dojście, że nawet matka boska elektryczna nie pomoże

pozdr

Do czego to życie człowieka nie zmusi . Zrobiłem taki kluczyk wiercąc w blaszce stalowej 2 mm otwór 6 mm i wypiłowując miejsca na ząbki pilnikiem iglakiem. Poszło całkiem nieźle, 30 minut piłowania i przymiarek i kluczyk gotowy. Jedno ważne musi mieć „rączkę” maksimum 7 cm , bo inaczej będzie bardzo trudno używać

Polecam ten sposób tylko cierpliwym

Pozdro

Cześć,
ja odkręcałem nasadką 1/4 cala... Pasuje jak ulał.
Jeśli jednak z jakiś powodów będziesz miał (tak ja miałem) zjechaną prawą śrubę (od strony zbiorniczka płynu hamulcowego), to w ostateczności jak już nie ma innego wyjścia rozbiłem przecinakiem w tym miejscu aparat a długimi wąskimi szczypcami zgniotłem tuleję w której idzie śruba i tak powolutku udało mi się odkręcić. A w warsztatach oczywiście nie chciało się nikomu MAĆ !!!) tym zając, bo mieli na sam widok od groma innej roboty...

A ja mam jeszcze pytanie jeśli chodzi o zapłon czy ustawia się go jakoś czy tak są jakieś punkty do ustawienia zapłonu jak tak to gdzie??

No stary zapłonu się nie ustawia w C20ne

ustawiac sie nieustawia ale przy zdieciu i ponownym zalozeniu calego aparatu trza na punk to zlozyc

Do aparatu zapłonowego pasuje idealnie kluczyk nasadowy 6,5 mm plus mała grzechotka do bitów i wszystko gra. SPRAWDZONE