Problem____czy 130km/h na gazie astrą 1.6 V8 to normalka ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
jestem "szczęśliwym" posiadaczem astry 1.6 V8 z 94r. z LPG od niedawna i jestem troche zawiedziony osiągami tego autka, zdaje sobie sprawe że na LPG auto ma troche mniej mocu ale 130km/h to jakoś mało jak na takie auto z silnikiem 1.6. Byłem kilka razy u gazownika, wymieniłem filtr, świece i dalej to samo. Gazownik kombinował coś z silniczkiem krokowym ( wyłamał chyba tą przepustnice która tam jest, nie znam sie na tym zabardzo ) ale to nic nie dało, jedynie więcej gazu palił. Wyczytałem gdzieś na forum by pokręcić śrubka lekko w lewo ale chyba gazownik nie jest taki ciemny by tego nie zrobic przy takich obiawach. Może ktoś miał podobny problem a moze TEN TYP TAK MA HYHY co prawda 130km/h wystarczy ale jest mały niedosyt. Pozdrawiam i czekam na porade.

Witam
Mam asterkę 1.8 i na gazie jechałem 180 km/h. Twoje 130 to chyba trochę za mało (mie chodzi o szaleńcza jazdę ale o zapas mocy przy wyprzedzaniu). Musisz zajechać do dobrego gazownika, żeby coś z tym zrobił.

Zgadzam sie skoro moj poldozer daje rade i 150 na LPG to twoja astra da rade wiecej niz 130 ...

pozdr

no tak tylko ze na paliwie też kiszka 140km/h - 150km/h co jest grame ???

Mam podobny problem - astra 1.6 8V kombi - po prostu nie ciągnie tyle ile bym chciał. Myśle jednak że regulacja u gazownika nie wiele tu da poza większym spalaniem - wzrost mocy raczej niewielki.

Jak sie uporasz to odpisz

Pozdro

a moze to problem z temperatura? Pamietam, ze jak swego czasu jezdzila astra to przy dluzszej jezdzie na maxa autko nagle mulilo i nie jechalo wiecej niz 120. Trzeba bylo czekac az temp spadnie. Gaz troszke bardziej grzeje silnik wiec moze tu jest jakas przyczyna? Chociaz na dworze zimno wiec to chyba nie to, ale warto sprawdzic..

jak masz obrotomierz to zobacz na postoju n ajakie max. obroty Ci wleci..........ja bym szukał przyczyny w blokującej sie lince

pozdr

A ja przyczyny szukalbym w zaplonie.

Cytat:
Zgadzam sie skoro moj poldozer daje rade i 150 na LPG

hehe,ja jechalem moim fiatonem(byłym) kiedys 150km/h ,ale po trzech pasach

Ja za to szukał bym przyczyny w dolocie powietrza
A najlepiej to sprawdz wszystko po koleji.