Tym razem szybka poszła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

Dzisiaj w nocy jakiś miły pan pomógł mi pozbyć się problemu niedomytej przedniej prawej szyby. Puknął ją zdecydowanie i po męsku. Efektem jest przedmuch w kabinie i sporo szkła.

Mam wyciągane radio - wziąłem je do domu. Pomyśleli chyba, że trzymam je w schowku, bo próbowali go otworzyć. Co ciekawe, nie zamykałem go na kluczyk. Był po prostu przeładowany i wtedy trudno jest go otworzyć. Goście dłubali zamek, kopali w niego z buta (są ślady) i w końcu wyłamali zatrzask. Ale schowka nie otworzyli. Co za pacany...

Szukam teraz w Wawie taniego szklarza. Macie namiar jakiś?

Kiedys w Kadecie mialem totalnie kiepskie radio (takie z pokretlem do wybierania stacji) ale bylo wyjmowane i czasami go chowalem pod siedzenie. Kiedys losie sie wlamaly, wyciagnely radio spod siedzenia i jak zobaczyly jaki to wypas to go zostawily na siedzeniu. Jak zobaczylem to malo ze smiechu nie peklem...

Mi do śmiechu nie było, bo szybka boczna kosztuje tyle samo, co przednia. Znalazłem w jednym miejscu za 490 z zamontowaniem... W innych punktach było conajmiej 100 drożej

A dzwoniłeś do Auto-szyby przy Marsa?
Jeśli nie to spróbuj

Nie dzwoniłem. Kręcę się raczej w okolicach ochoty, bliskiej woli. Mam nadzieję, że ten kontakt mi się już nie przyda, ale zapamiętam na wszelki wypadek

To był jakis początkujący w fachu "kolekcjonowania obcej własności". W wiekszości Opli nie wybija sie szyb bocznych, co daje jakis tam halas, a odgina sie całą rame okna z szyba i otwiera sie dzrzwi (przy okazji niszczy sie drzwi i dach - odgina sie duzym śruborem). Tak mi kiedys zrobili i nawet śrubokret zostawili (bardzo ladny, porządny). Przydaje się do dziś.

Miklo,
Zadzwoń pod numer 0 601 355 556 po godz 10 i powiedz ze poszukujesz szybki. Dostalem ten numer kiedys od Daro el. Kiedy mnie "brakowało" bocznej szyby w MV6 w kielcach cena zaczynala się od 500 PLN!!! u niego po dwoch dniach 250(razem z kosztami transportu) do wyboru roczniki i kolory szybek.

Jesli masz czas zeby czekac ok 48 godz to zadzwon a napewno cos znajdziesz dla siebie

Pozdr

K.P.

Pełno forsy.
W zeszłym tygodniu straciłem obydwie karoseryjne naraz, znalazłem używane 2×(260+40) zł i to w końcu i tak ponoć niby b. tanio :-((
Nowe z montażem byłyby 2×680 zł najtaniej.
JaC

> Znalazłem w jednym miejscu za 490 z zamontowaniem...
> W innych punktach było conajmiej 100 drożej :(