| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-10-12 16:07:05
Witam, przygotuj sie też na to, że jeżeli auto ma już kilkanaście lat to pewnie bedziesz musiał wymienić przewody wysokiego napięcia ok 100zł, świece ok 20-60zł, ja w swoim musiałem jeszcze wymienić kopułke rozdzielacza (20zł) + palec (10zł), generalnie to tak wesoło nie wyglada. Teraz prawdopodobnie jeszcze sondę lambda - oj głowa boli.... A jeśli chodzi o instalację to oczywiście 2 generacji z jednostą sterującą, zbiornik w koło odradzam bo i tak będzei wystawał... do tego jest droższy. Emulator wtrysku można pominąć - podobno jakiś "przekaźnik" wystarcza. |
![]() sulion Częstochowa | 2004-10-12 21:52:44 bierz stary zbiornik w kole ja żałuje że tego nie zrobiłem (astra kombi) a co do wystaje nie wystaje - wszystko można przerobić - co widziałem już w jednej dwójce
P O Z Dr O |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-10-13 10:50:05
Dokładnie tak, jak powiedział mój przedmówca. Mój kolega też ma w kole. Ja np: w swoim założyłem butle o małej średnicy (chyba ok 300 mm) lecz długą butlę o pojemności 35 litrów, udaje się ją zatankować ok 31 litrami gazu. To wystarcza na 300 km. Jeżeli jest ktos zainteresowany mogę wysłać zdjęcie bagażnika - nie jest tak źle. |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-10-13 10:51:08
Przepraszam ale co chcesz przerabiać? Wykuwać dziurę w podłodze? Z drugiej strony koło zapasowe też się "poniewiera" po bagażniku - chyba że z niego zrezygnujesz na rzecz jakiegoś środka, który umożliwia jazde po przebiciu opony. Ja w każdym bądź razie nie żałuję wyboru. Ale jak to mówią na TVN Turbo - wybór jak zawsze pozostawiamy Państwu [ wiadomość edytowana przez: norekm dnia 2004-10-13 10:54:38 ] |