| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-12 14:11:57 MIałem to samo. Przekaźnik tykał a tu PIP, PIP nie ma Pociągłem nowe kabelki od przekaźnika do sygnału i jest OK. A i UWAGA przekaźnik przy sygnale steruje "-".![]() |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-12 22:44:36 Nie wiem jak przewody, ale konektory przy klaksonie miałem zjedzone. Wymieniłem, zapakowałem wazelinki technicznej i usterek więcej nie planuje. Zanim dokonałem tych napraw to klakson strzaszni cicho trąbił. Jakby go wogóle nie było.
Zaglądnij pod przedni zderzak zobaczysz tam dwie trąbki. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-13 12:42:35 A próbowałeś regulować tonem klaksonu.
Z tyłu jest taka śrubka która ustala szczelinę w membramce. Może pokombinuj jeszcze coś z tym uszkodzonym, może coś tylko zaśnieżało. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-10-13 14:09:19
Też to miałem i to całkiem niedawno. Wiązka kabli idzie za przednim zderzakiem po poziomej belce z przodu samochodu. (Jak oglądałeś klaksony, wiesz o czym piszę). Z tej wiązki wychodzi mniejsza wiązka do klaksonów. Musisz rozplątać łączenie tych wiązek i zobaczysz, że do klaksonów idą 4 przewody - po 2 czerwone i zielone. W dużej wiązce jest łaczenie przewodów - z jednego zielonego "wychodzą" dwa - nie wiem, czy to oryginalnie było lutowane, czy tylko "skręcone", ale u mnie to łączenie się rozsypało. Założyłem kostkę, zakleiłem wiązki i jest OK. |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2004-10-13 14:22:28 Dzięki za podpowiedzi muszę teraz znaleźć wolny czas i jakiś kanał a z tym ostatnim coraz gorzej.Dawniej było sporo a teraz poginęły-korzytać trzeba z pomocy ,,fachowców" z każdą duperelą.
Brak garażu daje się we znaki. |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2004-10-15 07:12:27 SUKCES! ... połowiczny. Zlutowałem spalone/skorodowane połączenie zielonych kabli ale nie działa dolna trąbka/ta basowa/. A swoją drogą nie rozumiem dlaczego w ten sposób jest to łączone nie lepiej połączyć trąbki od zacisku jednej do zacisku drugiej/równolegle/? Dalekowschodnia myśl techniczna pewnie jeszcze nie raz nas zaskoczy. |