Dobór reduktora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie co się dzieje gdy jest źle (za mały) dobrany ten element, pytam się ponieważ u mnie przy instalacji Bigasu SGI prawdopodobnie mam za mały reduktor, instalacja jest nowa na gwarancji i właściwie nie ma większych problemów (tylko raz przełączyła mi się na benzynę ale to było przy dużej prędkości i gwałtownym przyspieszaniu) ale u znajomego dopatrzyłem się że przy tym samym silniku ma inny (większy) reduktor, a mi wydaje mi się jakby był słabszy samochód czy to może być przyczyną?

Moze miec starsza instalke. Ja tez mialem kiedys reduktor landi - renzo i byl sporo wiekszy od lovato ktore teraz mam. Kiedys juz bylo o tym na forum ... poszukaj

pozdr

Instalacja zakładana mniej więcej w tym samym okresie czasu u innych monterów, a na stronie producenta jest przedstawiony jego reduktor jako reduktor do silników >140kW i mój jako do silników <140kW stąd moje podejrzenia i dlatego się dopytuje jaki jest wpływ na silnik za małego reduktora czym się to objawia, bo nie wiem czy walczyć z instalatorem

Cytat:
Kiedys juz bylo o tym na forum ... poszukaj

przeszukałem na hasła moc reduktor kW i przeczytałem duuużo postów dowiedziałem się że:
1.mam przwdopodobnie zły reduktor
2.mam coś skopane przy montażu bo przechodzi mi instalacja na gaz po przejechaniu kilkunastu kilometrów (aż strach pomyśleć co będzie w zimie)