| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-10-13 03:09:53 No właśnie co się dzieje gdy jest źle (za mały) dobrany ten element, pytam się ponieważ u mnie przy instalacji Bigasu SGI prawdopodobnie mam za mały reduktor, instalacja jest nowa na gwarancji i właściwie nie ma większych problemów (tylko raz przełączyła mi się na benzynę ale to było przy dużej prędkości i gwałtownym przyspieszaniu) ale u znajomego dopatrzyłem się że przy tym samym silniku ma inny (większy) reduktor, a mi wydaje mi się jakby był słabszy samochód czy to może być przyczyną? |
Diro Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-10-13 18:36:01 Instalacja zakładana mniej więcej w tym samym okresie czasu u innych monterów, a na stronie producenta jest przedstawiony jego reduktor jako reduktor do silników >140kW i mój jako do silników <140kW stąd moje podejrzenia i dlatego się dopytuje jaki jest wpływ na silnik za małego reduktora czym się to objawia, bo nie wiem czy walczyć z instalatorem |
Diro Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-10-14 01:20:38
przeszukałem na hasła moc reduktor kW i przeczytałem duuużo postów dowiedziałem się że: 1.mam przwdopodobnie zły reduktor 2.mam coś skopane przy montażu bo przechodzi mi instalacja na gaz po przejechaniu kilkunastu kilometrów (aż strach pomyśleć co będzie w zimie) |