Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-10-13 11:56:42 Silverstary najczesciejna stacjach Shella. |
![]() KUKI BMW5 warszawa | 2004-10-13 13:45:34 Ja zarówki osram kupiłem w praktikerze w markach napewno taniej niz na stacji benzynowej
|
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2004-10-13 14:56:57 Tutaj powinieneś znaleźć co potrzebujesz:
http://moto.allegro.pl/showcat.php?id=4140&order=t&view=gtext&new=0&buy=1 |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-13 20:08:17 Z miłą chęcią założył bym żarówki H1 o mocy 70W (12V) ale wygląda na to, że nie są produkowane. Może jednak ktoś się z takimi spotkał?
Nie chcę ryzykować z mocą 100W |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2004-10-14 14:04:20 Polecam intercars.
2 tygodnie temu kupiłem w intercarsie na górczewskiej silverstary za 25zł/sztuka. Najpierw włożyłem jedną żarówkę i włączyłem światła żeby zobaczyć różnice i... jest ona widzialna i to "gołym okiem". Światło jest bielsze - "bielszy odcień bieli". Dużo lepsza widoczność, po prostu lepiej oświetlona droga. Ciekawe jak to się ma do jakości oświetlenia bluevision? |
_FGM_ Warszawa | 2004-10-15 01:07:20 inter cars
Powsińska 64 vis a vis stacji Shell (Sadyba Best Mall) tel.: 642-51-13 Kupiłem Osram +50% i jestem zadowalony chyba jedna 15 zł i jest ok, kiedys był post nt roznic z Philipsem. FGM |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-10-15 07:24:34 Zanabyłem Osramy na stacji Shell'a, mieli też i Philips'y ale "tylko " Premium. Wczoraj włożyłem obie żarówki (światła mijania) i zdziwko - jeden snop światła jakiś niekształtny, rozmyty. Pomyślałem, że żarówkę źle zamocowałem, ale wszystko z mocowaniem jest OK. Po 10 min. sprawdzania i próby ustawiania wymontowałem żarówkę i kopara mi opadła - żarówka ma skrzywiony żarnik, przegięty jak banan. Chłopaki na Shell'u będą mieli reklamację(paragonik mam).
Ogólnie jest dużo jaśniej, światło jest naprawdę białe. Poprzednio miałem Tungsramy, ale te bździły się na żółto. Nasze swiatła mijania to totalna klapa jeśli chodzi o "geometrię" strumienia na drodze. Pobawiłem się troszkę i największy wpływ na kształt strumienia ma odbłyśnik "osłaniający" zarówkę (ten co sterczy wewnątrz reflektora). Niestety nie mam możliwości regulacji jego położenia. Jedyna śrubka związana z tym odbłyśnikiem służy tylko do jego mocowania. W sobotę dogrywka z ustawienia świateł, tym razem na stacji diagnostyczneju znajomego. |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-16 16:09:18 qbaj powiedz, czy nie zauważyłeś różnicy po zmianie z 100W na 55W?
Czy naprawdę po rocznej jeździe na 100 watowych żarówkach nie odbiło się to niekorzystnie na lampach? Nie pożółkły, albo odbłyśnik nie łuszczy się? Dużo przejechałeś z włączonymi światłami? Pytam, bo może wiekszość przejeździłeś w zimie, bądź po prostu w dzień. DENWER jakbyś był w okolicach tego sklepu w którym widziałeś żarówki H1 80W to zapytaj czy jeszcze je mają. Zwróć uwagę na napięcie - są żarówki H1 70W na 24V |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-10-16 17:33:08 piotrze..odblysnik nie luszczy sie i nie ma zmatowienia..co do tego kiedy jezdzilem to bez znaczenia bo zawsze jezdze na swiatlach niezaleznie od pory dnia i pory roku |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-16 19:01:05 Dzięki!! ![]() Wobec tego zaryzykuję. Niedługo mam przegląd rejestracyjny. Zobaczymy co powiedzą na temat świateł. Staram się jeździć na taką stację która nie tylko podbija dowód rejestracyjny ale i sprawdza stan auta. W końcu najważniejsze aby samochód był technicznie bez uwag, a jego wygląd to sprawa drugorzędna choć nie mogę narzekać ![]() ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-10-16 19:35:29 zgadzam sie..mi na wygladzie niezalezy..ale wprawny diagnosta szybko zauwazy ze masz nieprzepisowe zarowki..wiec jesli chodzi o sam przeglad zalozylbym przepisowe oswietlenie ![]() pozdro |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-10-17 01:46:37 Żarówki 80 W były w asortymencie w hurtownika, przestawiciela, dystrybutowa. Z pewnością 12-to voltowe. Zarówki 70w przypisane są instalacji 24V to ja wiem. Sprawdzę jeszcze raz, ale po ostatnim wywiadzie coć mi sie wydaje, że ich już nie sprowadzają. |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-18 22:15:07 qbaj zalozylem setki - inna jazda ![]() ![]() ![]() DENWER dzięki i nie zawracaj sobie na razie głowy z tymi 80-kami. Na razei mi sie tak podoba |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-10-19 08:21:23 No i wczoraj wymienili mi na Shell'u żaróweczkę.
Ładnie niesie światło na mokrym asfalcie. Żarówki warte swojej ceny. Ciekawe ile wytrzymają? |