MotoNews.pl

Żarówki H1 gdzie kupić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie do Warszawiaków.
Gdzie kupić w miarę tanio żarówki H1 do naszych światełek z przodu. Szukam Osram Silverstar albo Philips VisionPlus. Swoich mam dość. Nawet po wstawieniu przekaźnika jazda na światłach mijania jest do bani. Dodatkowo u mnie każda żarówka z innej "parafii"-tak przynajmniej wnioskuje po sposobie świecenia.
Mój punkt wypadowy na Warszawę to Galeria Mokotów, więc moze jaki sklepik w pobliżu by sie znalazł.

POMOŻECIE?

Philipsy o które pytasz powinny być w stacjach paliwowych "BP" . To tak najszybciej co mi do głowy przychodzi.

A najprędzej coś może trafisz na allegro z dowozem.

Silverstary najczesciejna stacjach Shella.

Ja zarówki osram kupiłem w praktikerze w markach napewno taniej niz na stacji benzynowej

Tutaj powinieneś znaleźć co potrzebujesz:

http://moto.allegro.pl/showcat.php?id=4140&order=t&view=gtext&new=0&buy=1

Z miłą chęcią założył bym żarówki H1 o mocy 70W (12V) ale wygląda na to, że nie są produkowane. Może jednak ktoś się z takimi spotkał?
Nie chcę ryzykować z mocą 100W

ja uzywalem przez rok 100W az mi sie jedna przepalila i przy ponownym zakupie koles w sklepie mnie uswiadomil ze lamie przepisy wrocilem do 55W..ale przez ten rok nie bylo zadnych negatywnych skutkow..wiec moze nie byloby tak zle z tymi setkami..teraz mam najzwyklejsze narva za 6zl sztuka..i nie narzekam zupelnie..fakt ze jezdze glownie po miescie..ale i na trasie nie czulem strasznego dyskomfortu..no ale moze jestem za malo wybredny..

Cytat:
2004-10-13 20:08:17, Piotr_W pisze:
Z miłą chęcią założył bym żarówki H1 o mocy 70W (12V) ale wygląda na to, że nie są produkowane. Może jednak ktoś się z takimi spotkał? Nie chcę ryzykować z mocą 100W

Swojego czasu były dostępne żarówki 80 W. Nie mam potwierdzenia, że są jeszcze produkowane.

Polecam intercars.
2 tygodnie temu kupiłem w intercarsie na górczewskiej silverstary za 25zł/sztuka. Najpierw włożyłem jedną żarówkę i włączyłem światła żeby zobaczyć różnice i... jest ona widzialna i to "gołym okiem". Światło jest bielsze - "bielszy odcień bieli". Dużo lepsza widoczność, po prostu lepiej oświetlona droga. Ciekawe jak to się ma do jakości oświetlenia bluevision?

inter cars

Powsińska 64 vis a vis stacji Shell (Sadyba Best Mall)
tel.: 642-51-13

Kupiłem Osram +50% i jestem zadowalony chyba jedna 15 zł
i jest ok, kiedys był post nt roznic z Philipsem.

FGM

Zanabyłem Osramy na stacji Shell'a, mieli też i Philips'y ale "tylko " Premium. Wczoraj włożyłem obie żarówki (światła mijania) i zdziwko - jeden snop światła jakiś niekształtny, rozmyty. Pomyślałem, że żarówkę źle zamocowałem, ale wszystko z mocowaniem jest OK. Po 10 min. sprawdzania i próby ustawiania wymontowałem żarówkę i kopara mi opadła - żarówka ma skrzywiony żarnik, przegięty jak banan. Chłopaki na Shell'u będą mieli reklamację(paragonik mam).

Ogólnie jest dużo jaśniej, światło jest naprawdę białe. Poprzednio miałem Tungsramy, ale te bździły się na żółto.
Nasze swiatła mijania to totalna klapa jeśli chodzi o "geometrię" strumienia na drodze. Pobawiłem się troszkę i największy wpływ na kształt strumienia ma odbłyśnik "osłaniający" zarówkę (ten co sterczy wewnątrz reflektora). Niestety nie mam możliwości regulacji jego położenia. Jedyna śrubka związana z tym odbłyśnikiem służy tylko do jego mocowania. W sobotę dogrywka z ustawienia świateł, tym razem na stacji diagnostyczneju znajomego.

qbaj powiedz, czy nie zauważyłeś różnicy po zmianie z 100W na 55W?
Czy naprawdę po rocznej jeździe na 100 watowych żarówkach nie odbiło się to niekorzystnie na lampach?
Nie pożółkły, albo odbłyśnik nie łuszczy się?
Dużo przejechałeś z włączonymi światłami? Pytam, bo może wiekszość przejeździłeś w zimie, bądź po prostu w dzień.

DENWER jakbyś był w okolicach tego sklepu w którym widziałeś żarówki H1 80W to zapytaj czy jeszcze je mają. Zwróć uwagę na napięcie - są żarówki H1 70W na 24V

piotrze..odblysnik nie luszczy sie i nie ma zmatowienia..co do tego kiedy jezdzilem to bez znaczenia bo zawsze jezdze na swiatlach niezaleznie od pory dnia i pory roku

Dzięki!!
Wobec tego zaryzykuję. Niedługo mam przegląd rejestracyjny. Zobaczymy co powiedzą na temat świateł. Staram się jeździć na taką stację która nie tylko podbija dowód rejestracyjny ale i sprawdza stan auta. W końcu najważniejsze aby samochód był technicznie bez uwag, a jego wygląd to sprawa drugorzędna choć nie mogę narzekać

zgadzam sie..mi na wygladzie niezalezy..ale wprawny diagnosta szybko zauwazy ze masz nieprzepisowe zarowki..wiec jesli chodzi o sam przeglad zalozylbym przepisowe oswietlenie a swoja droga jak juz pytamy o zarowki ja juz gdzies sie o to pytalem..ale nikt nie umial odpowiedziec..czy gdzies w wawie da sie kupic diody postojowe..nie chodzi mi o dresiarskie blue ledy ale widzialem na allegro diody walcowe dajace biale swiatlo a dzieki swojej konstrukcji walca nie powodujace swiecenia punktowego a bardziej rozproszone zblizone do zwyklej zarowki..podoba mi sie ten patent zwlaszcza ze moje postojowki swieca zolto i jakos anemicznie bardzo...wiec jesli ktos umie mi pomoc to bede wdzieczny

pozdro

Żarówki 80 W były w asortymencie w hurtownika, przestawiciela, dystrybutowa. Z pewnością 12-to voltowe. Zarówki 70w przypisane są instalacji 24V to ja wiem. Sprawdzę jeszcze raz, ale po ostatnim wywiadzie coć mi sie wydaje, że ich już nie sprowadzają.

qbaj zalozylem setki - inna jazda
DENWER dzięki i nie zawracaj sobie na razie głowy z tymi 80-kami. Na razei mi sie tak podoba

No i wczoraj wymienili mi na Shell'u żaróweczkę.

Ładnie niesie światło na mokrym asfalcie. Żarówki warte swojej ceny. Ciekawe ile wytrzymają?