Kontrolka zużycia klocków w e-34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymienilem w mojej e-34 klocki z tyłu i zaczela swiecic mi sie kontrolka od zuzycia okladzin. Czujnik zamontowalem w klocek tak jak byl oryginalnie. Wczesniej nic mi nie swiecilo. Odlaczalem czujnik i nic. Dalej wypala mi oczy podczas jazdy
Jesli wiecie moze co jest tego przyczyna pomozcie. Nie chce wyciagac zaroweczki z zegarow, wole jak w aucie wszystko mi dziala tak jak auto wyjechalo z salonu (zreszta w takim niemalze jest stanie )

a przód??

przod rowniez sprawdzilem. Poczatkowo czujnik tutaj mial przerwany jeden z kabelkow. Zlaczylem go. Tylny czujnik polaczylem "na zwarcie". Zamknalem mu obwod. To samo zrobilem dzis z przodu i lipa. Nic nie pomaga. Zmusilo mnie to do wyjecia kontolki z zegarow bo zbyt czesto podrozuje w nocy. Chcialbym jednak rozwiazac ten problem tak jak byc to powinno. Pozdrowienia dla wszystkich

witam. najprawdopodobniej dotnąłes czujnikiem gdzies do masy i zapaliła ci sie kontrolka ja miałem podobnie i wystarczyło zdjąć plusowy kabel od akumulatora na 5 minut i po załoznie jbyło ok. jeżeli to nie pomoże sprawdź jeszcze dwie rzeczy: zobacz czy kabelek gdzies sie nie przetarł i nie dotyka masy i sprawdź czy podczas zakładania nie wysunęła sie wtyczka od czujnika. jeżlei któraś z tych dwóch rzeczy była nie tak to i tak po zrobieniu np przetartego kabelka musisz odłaczyć akumulator na 5 minut. powinno być ok pozdrawiam. marcin

przy wymianie klockow nalezy wymienic rowniez czujnik. Czujnika nie naprawia sie !!!

Dzikei za pomoc!
Czujniki mialem obydwa nowe, jednak nic nie pomagalo.
Faktycznie, po odlaczeniu akumulatora i po jego ponownym podlaczeniu po paru minutach wszystko zaczelo dzialac!

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!