Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() TomekR TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Toruń | 2004-10-14 09:06:29 Problem jest ogólny i dotyczy wielu modeli.
Aczkolwiek w tym przypadku chodzi o Avensis: czym sensownie posmarować ogranicznik drzwi tj. ten plastykowy element, połączony z karoserią i wchodzący do środka drzwi. U mnie był posmarowany jakąś niebieską pastą/smarem, który już zasechł. Wyczyściłem i prysnąłem WD40 i teraz drzwi chodzą z mniejszymi oporami, ale wiadomo, że WD40 - jak każdy uniersalny - nie jest dobry na wszystko. Więc czego użyć do smarowania pracujących elementów plastykowych ? |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-10-14 09:45:20 Ten niebieski (lub białawy) smar jest fajny ale kiedyś się kończy.
Sugeruję wazelinę techniczną, jest zwięzła, chyba obojętna chemicznie i łatwa do nałożenia dzięki opakowaniom jakie teraz są na rynku. |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-10-15 08:02:08 Ja też jak kolega stosuję smar do łożysk (ŁTS3 bodajże). Ale wg mnie może być również zwykły smar stp do podwozia - w samrowanych m-cach nie występują przecież podwyższone temperatury. |