Przepustnica w 2.0 16 V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc
Czy moze ktos mi przeslac jakis opis lub screena z TISa jak wymontowac przepustnice ?? Musze wyczyscic regulator wolnych obrotow a chyba dolna sruba imbusowa mi sie wyrobila i obmyka mi klucz i za cholere nie moge go wykrecic I bede musial wykrecic cala przepustnice i wtedy go jakos wymontuje. Na co zwrocic uwage przy demontazu i w co sie zaopatrzyc dodatkowego (jakies uszczelki itp ?? )
Mocno skomplikowane wymontowanie tego ustrojstwa ?
Help!

Aby przeczyścić silnik krokowy nie musisz wyciągać przepustnicy. Wystarczu odkręcić 2 śruby mocujące silnik krokowy. Z tego co pamiętam to z dolną jest trochę problemu zwłaszcza z ponownym wkręceniem - kiepski dostęp. Pamietaj aby wykręcać je przy zimnym silniku aby w aluminium nie zerwać gwintu.
Dokładny opis ze zdjęciem znajdziesz na stronie vektra polska czy jakoś tak. Nie mam dostępu do swojego kompa, bo wówczas mógłbym ci podać dokładny adres.
Pamiętaj, że trzeba wymienić uszczelkę znajdującą się na lączeniu. Koszt ok 8 PLN w ASO.

Witka
dokłdnie tak całej przepustnicy nie trza demontować tylko dwie śrubki na imbus 4 (chyba) zdjąc wtyczkę i odkręcić wkrętakiem (x) dwie śrubki. jak odkręcisz to część z otworkami trzeba potraktować jakimś WD40 a potem na nocke w bęzynkę ekstrakcyjną w pojemnik ( ja robiłem to dwa razy ) a po całej operacji sprężone powietrze osuszyć , zamontować i dalej jazda

Pozdrawiam

A oto linka do ciekawej stronki jest tam wiele ciekawych opisów

www.vectra-unlimited.pl

Pozdrawiam

Oj panowie
Cytat:
Aby przeczyścić silnik krokowy nie musisz wyciągać przepustnicy.

kolega to wie

Cytat:
Musze wyczyscic regulator wolnych obrotow a chyba dolna sruba imbusowa mi sie wyrobila i obmyka mi klucz i za cholere nie moge go wykrecic I bede musial wykrecic cala przepustnice

ma inny problem
Cytat:
Czy moze ktos mi przeslac jakis opis lub screena z TISa jak wymontowac przepustnice ??

przepustnica1
przepustnica2
przepustnica3
przepustnica4
przepustnica5
przepustnica6
może to pomoże
niestety nie umien tego inaczej przedstawić, a przepisywać mi się nie chce

[ wiadomość edytowana przez: diro dnia 2004-10-16 07:48:00 ]

Dzieki o to chodzilo!