Kitesurfing to, czy już paralotniarstwo...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie sobie to: Kitesurfing...

Krew się w żyłach mrozi...
Kitesurfing to fajny sport, ale jak widać na śmiałków czyhają różne zagrożenia...

Chyba przestanę się też bawić latawcem

no troszke pana porwalo )) ale skoro udziela wywiadu o nic powaznego mu sie nie stalo.. przezyl przygode zycia, uniesiony przez Boski Wiatr.. nie ma przebacz )))

Ktoś inny chyba udziela wywiadu, a w tle gość zamienił się z kitesurfera w ptaka...
Mam nadzieję, ze wszystko skończyło się OK, bo wyglądało to malo ciekawie... Słyszałem o ludziach roztrzaskanych w taki sposób na skałach, ale nie widziałem nigdy wczesniej takiego "fruwaciela". Z wiatrem nie ma żartów, jesteśmy małym pyłkiem, choć wydaje nam się, że zapanowaliśmy troszkę nad przyrodą...
Przy kitesurfingu istnieje możliwość wypuszczenia baru (tego drążka do sterowania) i trzymania kite'a (latawca) tylko za linkę umocowaną do nadgarstka (ale skrzydło nie ma wtedy siły nośnej, bo ta linka jest przyczepiona do jednego z boków i skrzydełko działa wtedy jak flaga, a nie latawiec). Gość nie chciał odpuścić, myślał, że opadnie i dlatego pewnie trzymał kite'a tak długo, aż było już za późno, zeby go puścić...

Generalnie to, wg mnie, gościa zassała ta chmura (prądy wznoszące).

przez telefon ten facet z nim rozmawial... wiec chyba zyje

Uff -> to dobrze, że skończyło się dobrze (ja nie miałem głośniczka, więc nie slyszałem co ten facet mówi).

Mario, to nie fruwaciel tylko fruwak
a teraz albo odpuści, albo przejcie na sporty extremalne...

Cytat:
2004-10-16 08:04:27, Góral pisze:
Mario, to nie fruwaciel tylko fruwak a teraz albo odpuści, albo przejcie na sporty extremalne...

hehe.. bardziej extremalne skoki z niskich wysokosci.. hmm - chyba powoli wchodzimy w kaskaderke ))

..aa.. czy sportem extremalnym moznaby nazwac jedzenie robali na czas ??? :]]]

Cytat:
2004-10-16 12:12:51, humel pisze:
..aa.. czy sportem extremalnym moznaby nazwac jedzenie robali na czas ??? :]]]

Nie. To sport rzygalny