Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() romko Forumowicz Opel Astra I Caravan Gliwice | 2004-10-15 14:14:48 Naczym polega różnica między tymi modelami |
![]() Cezary_p Opel Astra F Caravan Warszawa | 2004-10-15 14:48:32 Według mojej wiedzy, Astra Classic została tak nazwana po wejściu Astry 2.
Czy są jakieś różnice między Astrą a Astrą Classic nie wiem, poza tym, że classiki robili w Polsce. Różnice natomiast są w Astrach Classic produkowanych w Polsce a tymi Astrami z innych krajów. Porównywałem kombiaki, światełka wewnętrzne zapalają się wszystki w modelach z Polski, a w tych skąd inąd przednie zapala sie od otwarcia drzwi a tylne od otwarcia klapy. Zachodnie Astry mają też podłokietnik na tylnej kanapie. W polskich modelach tego nie ma. Sama klapa od bagażnika jest w "made in Poland" cała z blachy a w zachodnich jest dolna część z tworzywa sztucznego. Polskie Astry są też uboższe zewnątrz. Częściej spotyka się czarne zderzaki a nie lakierowane ( ja spotykałem tylko czarne) , plastikowy element z zamkiem od bagażnika też jest z czarnego plastiku. Takie spostrzeżenia mam po SPOTach........... ![]() |
![]() Pablo_astra Opel Astra Grajewo | 2004-10-15 20:17:06 A mnie sie wydaje ze rózniec polega na tym, ze Opel astra to poprostu hackback a Astra Clasic to sedan Nie wiem moze sie myle ![]() ![]() ![]() ![]() |
Maki Astra II Warszawa | 2004-10-15 21:18:34 Astra F po wprowadzeniu na rynek Astry II stała się Astrą Classic i z taką nazwą była produkowana tylko w Polsce pod koniec 1998 roku w wersji hatchback (taką kupiłem w 99r produkacja Gliwice), kombi i seden.
Obecnie po wejściu na rynek Astry H czyli III, AstraII ponownie przybrała nazwę Classic tym razem II i produkpowana jest w Gliwicach. Choć sa tam jeszcze produkowane Astry II w/g tzw. specyfikacji niemieckiej (jaka obecnie posiadam) różni się nieco wyposażeniem w standarcie i wykończeniem od classica. |
![]() romko Forumowicz Opel Astra I Caravan Gliwice | 2004-10-15 23:04:24 Nie wiem czy na tym polega różnica, mam ASTRE I kombi sprowadzoną z NIemiec rok 1992 i ma czarne zderzaki i czarny plastyk w drzwiach bagażnika gdzie jest zamek |
![]() Pablo_astra Opel Astra Grajewo | 2004-10-16 14:43:24 Jeden ten no h.... Panowie i tak wszystkie ople mi sie podobaja ![]() |