Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-10-16 12:01:01 A ty masz LPG?,co to znaczy kichnąć?czy to znaczy strzelić w filtr powietrza?Troche mnie ciekawią te rzeczy ![]() |
serwisSJ Zgłobice | 2004-10-21 15:11:11 "Paski to przeżytek" no tu się na pewno nie zgodzę. Wiec dlaczego np. diesle najnowsze maja paski? A poza tym Audi zaczyna wprowadzać paski rozrządu "dożywotnie". Stosowanie łancucha wynika z czego innego, a Toyota stosuje go (nie liczac previi) od ledwo 5lat! |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-10-21 15:41:04
Nie wiem jak jest w dieslach, być może paski im bardzij pasują, co wynika z konstrukcji silnika. Tak samo diesle nie potrzebują świec, nie ? ![]() Dla mnie jest oczywiste, to co Toyota wprowadziła 5 lat temu, nie jest jeszcze osiągalne dla innych producentów ![]() ![]() ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-10-21 15:51:45
Nie ![]() Potrzebują ![]() Dlaczego powrócono do łańcuchów ? Z tego co wiem to zrezygnowano z nich dlatego ze były głośne. Pozdrawiam |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-10-21 16:26:22
Hmm... A co to znaczy duze? Rzecz wzgledna. Ale chyba nie jestes nadwrazliwy, bo:
Pytam, bo pierwsza rzecza jaka zauwazylem w Corolci (na jezdzie probnej, jeszcze przed kupieniem samochodu) to to, ze na biegu jalowym przy cieplym silniku (600 obrotow) samochod lekuchno drga. Niezbyt mi sie to podobalo, bo przesiadalem sie z Peugeota , ktory obroty biegu jalowego mial ustawione na okolo 1000 obrotow (i praca silnika ne byla jakkolwiek wyczuwalna), ale coz - przyzwyczilem sie. No ale chyba nie jest to, o czym piszesz... |
![]() Bartek_23 Toyota Avensis łódz | 2004-10-21 17:13:08 W moim nowym ave motor 1.8 tez sa drgania na biegu jalowym i przy jezdzie. Przenosza sie na podloge i czasem fotel. Aso tlumaczy ze to normalka. ![]() |
serwisSJ Zgłobice | 2004-10-22 07:58:45 Łańcuchy wprowadzono pewno po to aby stworzyć rozrząd "bezobsługowym", miec gwarancję ze nigdy sie nic nie urwie itp. Wprowadzono go równiez dlatego, że wystepujace w nowych silnikach coraz wieksze cisnienia wymagały większych momentów na kołach w ukł. rozrządu.
Ale ja osobiscie jestem zwolennikiem pasków bo z wielu powodów okazały sie lepsze w toyotach. pozdrowienia |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-10-22 19:56:15 potwierdzam wibracje na biegu jalowym. tez mnie to kiedys zaintrygowalo, lecz jak widze inni tez maja te "frajde" u siebie. mam rolke z silnikiem 1.6 z roku 2004. takze sie przyzwyczailem, choc czasem mnie to jeszcze irytuje. inna sprawa.....delikatne szarpanie, szczegolnie na zimnym silniku......uffff..... |