MotoNews.pl

Stuki w dzwiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podczas jazdy po nierówności ma dziwne stuki w okolicy drzwi, może ktos z kolegów wie co może byc tego przyczyną

u mnie tez stuka i nie wiem co to

Mnie ciągle coś gdzieś stuka, ale nie w drzwiach.
Zgadywałbym, ze to może być jakiś luz w mechanizmie od szyb...ale to tylko przypuszczenie.

hehe, jeżeli stukot dochodzi z przodu, to do wymiany sworzeń przednich drzwi....ten co w zawiasie...ma luz i to drzwi stukają...problem błachy, ale wyzwaniem jest wybicie tego sworznia...
do dzieła panowie

Cytat:
2004-10-16 20:25:10, romko pisze:
Podczas jazdy po nierówności ma dziwne stuki w okolicy drzwi, może ktos z kolegów wie co może byc tego przyczyną

Odpowiedź rozrywkowa to cytat z mechaników w mojej firmie "Jeżeli nie wiesz co stuka to poczekaj aż odpadnie".

A tak poważnie to 2 miesiące szukałem powodów stukania w drzwiach, a znalazłem poluzowane śrubki trzymające błotnik.

Ja wymieniłem gąbki w prowadnicach szyby,te nizej pod obiciem.Były wytarte i ramka ta co w niej szyba jest zamocowana stukała o blache jak szyba była zamknięta.Wcześniej wymieniłem sworznie nic nie pomogło(no możę troche).tak to było...

Miałem to samo, sprawdź ogranicznik może mieć luz na śrubach.

taki bolec-ogranicznik,,,mi stukał.wywaliłem go rozgiąłem i jakiś czs dobrze.sa na to patenty:
-rozgięcie
-wbicie go dalej
-wbicie go płycciej
-teraz mam wbity w ten ograncznik korek drewniany i też troszku pomaga

a wybicie tych bolców z zawiasów to jest cholernie trudne........ja złapałem drzwi i na chama podniosłem i jakby lepiej.......ehh te stuki i puki

pozdr

Temat przerabiany na forum wiele razy! Zaleca się wymianę sworzni, aczkolwiek nie zawsze są efekty (sam tego doświadczyłem).

Nic nie pomaga - też już o tym pisałem gdzieś - można się zesrać -i tak nic nie pomaga

Cytat:
2004-11-24 12:12:05, bolciu pisze:
Nic nie pomaga - też już o tym pisałem gdzieś - można się zesrać -i tak nic nie pomaga

eee tam nie pomaga... mi na wszystkie stuki pomaga. Ma lekarstwo...darmowe !!! proste i skuteczne, cos stuka puka nerwy Ci drazni.,... daj glosniej radio... przestaje stukać. Sprawdzone polecam

Ja moje drzwi tez dechą doginałem do góry jak mi opadły, ale to nie na stuki jest dobre. A ogranicznik oooo to coś nowego jutro będę go nękał. Sworzeń jak trochę wyjdzie to go kombinerkami trzeba złapać tam gdzie ma kołnierz i w kombinery lekko młoteczkiem.

Witam!
No własnie mi tez stuka w drzwiach od kierowcy!
Dzisiaj jadac myslałem ze kurwicy dostane tak mnie to drażniło!!!
myślałem że to może głośnik w drzwiach się poluzował, ale z tego wynika ż eto coś innego!!!!!
to co mówicie że to drzwi opadły?

Ja mam to samo!Jakies dolki i odrazu cos stuka!Bylo troche ciszy jak wymienilem swoznie w drzwiach ale pojezdzilem pare miesiecy i od nowa sie zaczyna!Moim zdaniem to wlasnie to jest przyczyna ale dzwi robie dopiero po zimie a narazie niech stukaja do bulu!I tak ich zaguszam radiem !Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: mozna dnia 2004-11-25 12:18:12 ]

Mialem juz opla tata tez mial i w zadnym nic nie stukalo oprocz mojej astry drzwi kierowcy stukaja, a jak przestana to zaczynaja skrzypiec te od pasazera, pozatym fotel mi skrzypi to normalne chyba w oplach i jeden zaczep w fotelu nie trzyma ten na plozie i troche jedna strona mi sie suwa przy hamowaniu, moze ktos wie przy okazji jak to naprawic, lub dostac sie tam
Oprocz tego silnik jest tak glosny ze mam wrazenie jak bym na nim siedzial.

Oj stukanie przerabialem.Zaczelo sie od stukania w drzwiach od kierowcy , a pozniej wlaczylo sie stereo i zaczelo stukac w drzwiach pasazera, robilem wszystko opisywane wczesniej i pomagalo doraznie. co ciekawe mozna powiedziec ze im chlodniej tym mniej stukalo. Jest jeszcze jedna rada , u mnie pomoglo w 100%, zmienic na mlodszy rocznik.

Cytat:
2004-11-25 14:56:07, Kamill pisze:
Mialem juz opla tata tez mial i w zadnym nic nie stukalo oprocz mojej astry drzwi kierowcy stukaja, a jak przestana to zaczynaja skrzypiec te od pasazera, pozatym fotel mi skrzypi to normalne chyba w oplach i jeden zaczep w fotelu nie trzyma ten na plozie i troche jedna strona mi sie suwa przy hamowaniu, moze ktos wie przy okazji jak to naprawic, lub dostac sie tam Oprocz tego silnik jest tak glosny ze mam wrazenie jak bym na nim siedzial.

KAMILL to masz fajnie jak masz daleką trase to nie kimniesz napewno(wiem,bo mam tak samo).Mam jeszcze Kadeta i tam jest cichutko,nic nie puka,no ale Astra ma cieżkie dzwi. Moje zdanie jest takie ze stuka na zamku Astra ma cienki bolec i pewnie ma luz na zamku po zamknięciu dzwi.