Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Pokakulka Toyota Avensis 2.0 TD Siedlce | 2004-10-17 20:40:00 A masz może stożek czy normalny filtr? Ja na stożku miałem to samo. Teraz mam normalny i jest ok. |
alepka golf III krkaow | 2004-10-18 08:03:39 filtr mam normalny fabryczny taki jak oryginalny |
![]() Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2004-10-19 17:03:21 Miałem to samo tylko przy skręcaniu w prawo, wymieniony na gwarancji reduktor, gazownicy stwierdzili, że są za miękkie membrany w reduktorze, na które działa siła odśrodkowa. Problematyczny kierunek skrętu zależy po której stronie zlokalizowany jest reduktor, w moim przypadku jest z lewej strony silnika.
[ wiadomość edytowana przez: olmar dnia 2004-10-19 17:07:12 ] |
alepka golf III krkaow | 2004-10-19 18:02:03 no to by sie zgadzalo bo ja ma po prawej stronie patrząc z miejsca kierowcy a gasnie jak skrecam w lewo.......... musze skoczyc do gazownika.dzęki. |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-19 19:53:48 Nie jest wazne po ktorej stronie jest zamontowany reduktor ,tylko w ktora strone łatwiej wychyla sie membrana w parowniku.Jezeli lekkie wychylenie membrany w ktorąś ze stron powoduje juz zachwianie obrotow to trzeba zastosowac zamknieta komore kompensacji o odpowiedniej pojemnosci.Do otworka w obudowie reduktora od strony membrany(nieraz jest tam wkrecone jakies kolanko) nalezy podlaczyc jakis przewod gumowy i zakonczyc go niewielkim pojemnikiem,np.bytelka i doswiadczalnie dobrac pojemnosc tego ukladu.Nieraz wystarczy zalozyc cienki węzyk gumowy i zmiany cisnienia sa na tyle powolne ze membrana nie jest w stanie sie sama dosyc szybko przemiescic.Problem powinien ustąpic. |