| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DrA eS ... | 2004-10-17 22:47:03 AdAware... taki programik fajny. |
alicia LOB MODER | 2004-10-17 22:52:22 ghosty, nortony i inne.... eee, dupa tam |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2004-10-17 22:57:09 Przeskanuj komp programem HijackThis a potem pokaż jego log na tym forum. Jest tam bardzo sympatyczna dziewczyna Picasso, która cierpliwie, krok po kroku ratuje z takich opresji.
[ wiadomość edytowana przez: Kartos dnia 2004-10-17 22:58:07 ] |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-10-18 01:31:32
Niestety nie wyszukuje wszystkiego co w kompie siedzi. Ogranicza sie głównie do drobnych szpiegów reklamowych. Potrzebny jakis porządny i uznany antyvirus |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-10-18 09:40:51 |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-10-18 16:54:57 |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-10-18 17:40:31 Odszukaj tego trojana w systemie,następnie metodą wytnij i wklej przenieś go na pulpit.Otwórz menadżaera zadań,wejdź w procesy i zamknij wszystkie dziwne ...exe , np.ComComp.exe.Potem sprubój wykasować dziada z pulpitu,powinno pomóc.
pozdr. |
wodniczka opel omega A wałbrzych | 2004-10-18 18:08:35 zrobiłam tak dziwne rzeczy w kompie żeby się ich pozbyć, ze jakby mnie ktoś zapytał , abym powtórzyła cały proces ich ponownego usuniecia to zapomnijcie..! nie zrobiłabym tego.. tyle kombinacji!! godzine temu niby już nie miałam scanowałam adwarem i mksem.. po godzinie czyli przed momentem znowu scan i.. kurcze znalazł się jeszcze jeden!! i to adware! usunełam go. jesli tak bedzie co godzine to chyba "sie" wyrzuce przez okno..
raz jeszcze wielkie dzięki.. |
alicia LOB MODER | 2004-10-18 18:10:47
nie przez tylko samo okno |
DrA eS ... | 2004-10-18 18:12:03 W pakiecie AdAware jest taki programik AdWatch...
Ustaw uruchamianie AdWatch'a przy starcie systemu. |
DrA eS ... | 2004-10-18 18:14:19
Skad my to znamy Ala |
wodniczka opel omega A wałbrzych | 2004-10-18 18:16:46
ani "przez" ani "samo" okno.. nie tym razem |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-10-18 20:33:06 A ja wywale troche z innej beczki:
Wiele trojanow atakuje usluge RPC (w MS zwana DCOM). Jesli masz 2000 to: start/usuchom/dcomcnfg, zakladka domyslne i wywalic "wlacz model obiektow rozproszonych ..." jesli masz XP to: start/uruchom/dcomcnfg potem (nie pamietam, bo nie uzywam), beda trzy pozycje po llewej wylistowane, rozwinacz 1 i kliknac 1 raz rozwinieta galoz, po prawej pokarza sie komputerek, prawym klaw. myszki i wlasciwisci, i dalej jak dla 2000 trzeba tez poczytac o SECURITY na MS. Polecam scaner RETINA - to usowa wirusow a skanuje system pod katem znajdywania luk w systemie. Wywal IE zainstaluj OPERE, jest tez po polsku. (www.opera.com) Wywalic usluge MESSANGER (poslaniec) i inne takie, jesli nie udostepniacie nikomu plikow to wywalic (zatrzymac) usluge SERVER i od niej zalezne. Jesli nie macie domowej sieci to mozna tez zatrzymac usluge STACJA ROBOCZA Zatrzymywanie uslug: na Moim Komputerze prawym i zarzadzaj, na dole sa uslugi ... wywalic wszystkie zbedne udostepnienia potem: zmienic/dodac w rejestrze (start/uruchom/regedt32 lub regedit - pierwszy jest lepszy) HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlLSA RestrictAnonymous:REG_DWORD:"1" wywalic wszystko co jest w podkluczu: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce oraz: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnceEx z klucza: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun pozostawic tylko to co chcemy i nic innego w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServiceslanmanserverparameters dodac obowiazkowo: "AutoShareServer"=dword:00000000 "AutoShareWks"=dword:00000000 na koniec zainstalowac jakiegos ZoneAlarma albo to: http://www.tucows.com/preview/195390.html jest o tyle ciekawe, ze skanuje ruch sieciowy i jest za darmo do domu. pozdrawiam PS z linuxem zycie jest latwiejsze (choc sam tez uzywam windy) |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2004-10-18 20:41:55
Widzę, że przedstawiłaś problem Picasso i szybko dostałaś odpowiedź. Działania zalecone przez nią to klucz. Reszta to profilaktyka. Kiedy się poczyta z jakich opresji ona wyciąga ludzi to zasługuje na nobla. Warto też skorzystać z gotowych porad wirusowych zamieszczonych tu i ogólnych np o odchudzaniu i przyspieszaniu systemu przez sprytne zmiany w rejestrze i zatrzymanie niepotrzebnych usług tu. |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-10-18 20:49:02 A tak swoja droga, to jak ostatnio pewien PAN poprosil o pomoc w kwestii IE to dostal zjebke a tu putanie o wiruski i tyle odpowiedzi ... nono ... poprawa czy agonia |
wodniczka opel omega A wałbrzych | 2004-10-18 22:23:33
Ale zauważ , ze porady tu zamieszczone przez inoromegomaniaków są bardzo interesujące i istnieje możliwosc, ze nie tylko ja tych porad skorzystam czy skorzystałam , ale jeszcze inne osoby mają tą możliwość, które znajdą sie w podobnej sytuacji nie znajac się za bardzo na wirkach, trojanach itp. .. czego naprawde im nie życze.. Tak, tak Panie Kalafior.. to sa cenne wskazówki |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-10-18 23:38:04 Gdziez bym smial przypuszczac inaczej ... |