Rdzawa podloga... czy podlogi w polonezie sa wymienne?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a dokladniej mowiac czy mozna kupic podlogi ( profilowane ) juz jako gotowiec do wymiany

jasne, że można =)
Na przykład tutaj

w zomisie były kompletne płyty podłogowe do polda.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

w zomisie są kompletne podłogi do polda zarówno do przedziały pasażerskiego jak i pod bagażnik, jeszcze mają tam płaty drzwiowe chyba kierowcy i bok poloneza

A propos wymienialnych części karoserii, dzwonilem wlasnie do blacharza i pytalem ile kosztuje wymiana podprozy w polonezie. Pan stwierdzil ze jak bedzie do czego przyspawac to 100 od strony a jak wymiana calych progow to 1500 - juz nie pytalem czy komplet czy strona, ale jesli ceny części ze strony, ktora pokazal czeczun sa prawdziwe to czy nie wydaje sie wam to lekka przesada, bo kompletne progi beda kosztowaly 200 a robota 1300??? Moze ktos sie orientuje czy to normalne zdzieranie czy takie sa ceny??
Mam przegnite prowadnice i jezdze z podnosnikiem hydraulicznym, ale chcialbym sobie to wymienic...tylko nie za tyle

Cytat:
2004-10-19 16:27:51, Athrarvan pisze:
bo kompletne progi beda kosztowaly 200 a robota 1300??? Moze ktos sie orientuje czy to normalne zdzieranie czy takie sa ceny??

Lazik chyba placil 60 zl za kompletne progi na jedna strone i 100 za spawanie.

Jasne że to totalne zdzierstwo Ja za wymiane kompletu progów za robocizne zapłacę 300-350 zł ale mam po znajomości. Ale inny blacharz którego nie znam chciał 100zł za próg czyli wychodzi: zewnętrzny+wewnętrzny+podproże to wszystko razy 2 i równa się 600zł sama robocizna. Na twoim miejscu bym tego blacharaza więcej nie odwiedził
Aha za te pieniądze co napisałeś czyli 1500 zł to można wstawić nowe podłużnice, podłogę i progi. Pewnie jesszcze zostanie troche

[ wiadomość edytowana przez: Adamski dnia 2004-10-19 16:46:43 ]

tak mi sie zdawalo, ze to przegiecie, ja tego blacharza i tak bym nie odwiedzil bo mnie nie stac za taka cene. Koles chyba jakis chory byl

Cytat:
Ja za wymiane kompletu progów za robocizne zapłacę 300-350 zł ale mam po znajomości.

Może ktos ma takie znajomosci w poblizu mojego miejsca zamieszkania???

Często podwozie jest od brudu z kałuż itd., i według mnie co jakiś czas powinno się usuwać ten brud, i zbadać jak wygląda nasze podwozie. Ja już sprawdzałem i wygląda na OK, tylko pzy progu jest lekka rdza i jak będe robił z ojcem drzwi to i weźniemy się za podwozie.

Ja miałem robione,i już jest dobrze

Niech nie zabrzmi to jak reklama, ale jak ktoś ma garaż z dobrym pradem to ja to robię za 250 za całość czyli za dwie strony plus części, a kompletny próg kosztował w Czestochowie 56 zł za stronę.
Miałem taki garaż i robiłem ale sprawa sie rypła

A co do podłogi to jakbym miał wymienić wszystko to biorę 180 zł plus części oczywiście ale nie pamiętam po ile chodza. Do malucha za 52 jest całość.

Cytat:
2004-10-19 20:02:28, Maciek_czer pisze:
A co do podłogi to jakbym miał wymienić wszystko to biorę 180 zł plus części oczywiście ale nie pamiętam po ile chodza. Do malucha za 52 jest całość.

No i takich ludzi nam potrzeba !!!!

z inicjatywom...
Tylko szkoda ze nie mieszkam w czestochowie mialbym komu zlecic job...

[ wiadomość edytowana przez: arabek dnia 2004-10-19 20:06:16 ]

Maciek_czer. Jestes w stanie dojechac, bo w czestochowie nie znajde Ci garazu ale np w katowicach. No i rozumiem spawarke masz???

Cytat:
jasne, że można =)
Na przykład tutaj

Zamawiałem tam wzmocnienie przednie i płaty drzwi. Ich sklep internetowy to jest chyba tylko dla reklamy - płaty są w ofercie, ale nie w magazynach, poprostu już nie produkują. Dalej - w rejestracji jest możliwośc tylko dla firm - ale tu za nazwę firmy można podać drugi raz nazwisko. Więc zamówienie już złożone. I co się dzieje? Nic. Po tygodniu zadzwoniłem do nich no i woszem, odebrali zgłoszenie, ale płatów nie ma. Na szczeście gość po drugiej stronie kabla był w miarę pomocny i wyjaśnił, że oni realizują tylko dla sklepów, bo dostarczenie by mnie kupę kasy kosztowało, ale dogadaliśmy się, że przy okazji (po tygodniu jak się okazało) jak ich bus będzie w Opolu, to zostawią u typa w sklepie, dzięki czemu nic mnie nie policzą za transport. W sumie mi się udało.
Na koniec podsumowanie:
- sklep internetowy to prowizorka
- skomplikowane blachy (wzmocnienie przednie np.) mają słabą jakość zgrzewów
- blacha, jak na rzemiosło fso przystało, jest cieniutka
- ceny w "sklepie internetowym" są cenami bez vat!

ja powiem tak masa łat to kosztowala mnie razem ze wstawieniem i nowymi przyprozami i progami 500 zlotych - podloga u mnie jest do kupienia za 300 zlotych jedna strona 120 druga 180 nie pamietam ktora jest ktora spawal mi to znajomy u ktorego jest taniej - przyklada sie do roboty nie gorzej niz roznej masci prywatni blacharze ale trzeba poczekac - i oczywiscie nie wszycy maja taka cene (wszystko robione w te wakacje )
u innego 2 lata temu bylo powiedziane 600 zlotych za robocizne bez materialow progi i przyproza obie strony plus wzmocnienie podluznic
za to co mam zrobione uwazam ze nie przeplacilem

Cytat:
Maciek_czer. Jestes w stanie dojechac, bo w czestochowie nie znajde Ci garazu ale np w katowicach. No i rozumiem spawarke masz???

Nie bardzo bo pracuję, jakby w Częstochowie to po godzinach napewno, a tak musiałbym dojeżdzać codziennie i została by mi może godzina na robotę. Spróbuję załatwić jakiś garaż do końca tygodnia. Jeżeli się uda to dam znać, a łatwiej by było jakby było więcej chętnych na takie roboty, wtedy można wynająć garaż na dłużej. A sprzęt oczywiście mam.

Cytat:
Spróbuję załatwić jakiś garaż do końca tygodni

Ok poczekam, daj znac jak cos

[ wiadomość edytowana przez: Maciek_czer dnia 2004-12-13 22:08:42 ]