MotoNews.pl

Czuc gaz w bagazniku i w przestrzeni paszerow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, dodam, ze samochod jest garazowany, gaz smierdzi zazwyczaj po dluzszym postoju, np. po 8 h, w garazu nie czuje zapachu gazu, bylem w serwisie kilka razy, sprawdzali, zminiali, ale bez skutku,

moze ktos z czytelnikow forum mial podobny problem?

Pozdrawiam

Dane pojazdu:
Toyota Carina, 1,6, instal. IV, sekwencyjny

Ja mialem

Jak jest wlew gazu to idzie sobie rurka do butli. Ta rurka jest w takim plastikowym peszlu. Ten peszel powinien miec ujscie na zewnatrz bo nim jakis resztki gazu co nie poszly do butli wylatuja w atmosfere. Jesli cos masz nie tak z tym peszlem to bedzie troche smierdziec.

pozdr

dzieki za info, okazalo sie, zupelnie "przypadkiem" serwis wykryl, ze puszczala od gory glowica przy zbiorniku, mam nadzieje, ze dobrze powtorzylem nazwe problematycznego elementu,

pozdrawiam

Dodam troche informacji o wspomnianym wyzej "przypadku": dwa dni wczesniej zatankowalem gaz w Statoil, zazwyczaj tankuje w markowych stacjach np. shell, bp, ostatnio tylko w statoil, przejechalem 90 km, w trakcie jazdy zostal odciety doplyw gazu do listwy podajacej, a kontrolka podala info o braku gazu w zbiorniku, widzialem, ze gazu jest prawie full, a wiec awaria
i wlasnie dlatego znalazlem sie w serwisie, ktory naprawil awarie i przy okazji wykryl wadliwa glowice, o ktorej wspomnialem.
Dowiedzialem sie, ze przyczyna awari w drodze byl zasywfiony gaz, pojade do statoil moze mi zwruca 40 dychy, za filtr, ktory musialem wymienic

PZDR

Ktory to Statoil bo ja 90% tankowan robie u nich na ul. Poleczki i na Rosola i zawsze jest OK a moj poldozer jest bardzo czuly na jakosc gazu ...

pozdr

swiezo otwarta stacja w Otwocku, jadac z centrum do Karczewia, ale chcialbym sie upwenic, wczesniej tankowalm tam kilka razy, nic podobnego nie mialo miejsca, moze to przypadek

PZDR