| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2004-10-19 17:18:39
Nie wiadomo co za instalacja i jakie auto, u mnie (monowtrysk, Elpigaz) nie ma problemów z przejściem paliw w jedną i drugą stronę, pomimo że mam odcinaną elektr. pompę paliwa która musi zrobić ciśnienie w układzie wtryskowym. |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-19 19:57:43 Mozliwe ze po przelaczeniu na benzynke silnik dostaje resztki gazu z reguktora i filtra gazu.Mieszanka jest tak bogata ze nie pozwala na normalna prace silnika.Jest tez mozliwosc otwarcia zaworu paliwa i brak zamkniecia zaworu gazu.Trzeba wszystko obadac. |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-10-19 23:21:14 U mnei w gaźniku wypalnie resztki gazu trwa moment. Jeśli przełaczam na benzyne w czasie jazdy, silnik gaśnie czekam w takim stanie jakies 3 sekundy az paliwo pokona droge jaką ma do pokonania i jazda. Jeśli chce odpalić na benzynie na postoju: przekrecam kluczyk, czekam pare sekund, odpalam, gaśnie po 1 sek. odpalam gasnie po 2 sek. odpalam chodzi pięknie. Nie wiem cz y to normalne, nieiwem czy to moze byc wina starego filtra paliwa, generalnie ja tłumacze to aptekarską ilościa benzyny w baku, zwykle koło 4-5l na 60 mozliwych, to chyba utrudnia pompie uzyskanie odpowiedniego ciśnienia.. Czy myle sie |
Athrarvan Polonez Caro 1,5 GLE Ruda Śląska | 2004-10-19 23:24:02 jesli rzadko jezdzis na benzynce moze to byc takze wina syfu w gazniku, ale ja mam podobnie, dam gaznik do czyszczenia zobacze co bedzie |
CAMELEON WARSZAWA | 2004-10-21 15:33:04 Pawol DZIEKI WIELKIE
Jako ze instalka jest na gwarancji podjade do zakladu i zobacze co mi z tym zrobia-chcialem wiedziec co mu jest poprostu Pozdrawiam Cameleon |