| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-10-21 14:32:10 Moim zdaniem to ten przekaźnik robi zwarcie - dlatego się lampka świeci. Najlepiej wymień go na nowy. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-10-21 23:24:00 Co oznacza, że padł regulator napięcia, a przynajmniej są na to duuuże szanse. Nowy dużo nie kosztuje . Spróbuj wymienić. |
LORD_VADER Lamboronez 1.5LE radom | 2004-10-22 10:08:19 MAM drugi zapasowy wiec wymienic nie zaszkodzi. oby to to, to by bylo po problemie. |
kalpataru był FSO 1500 jest Po ... Żory | 2004-10-23 11:49:58 Jesli podejrzewasz alternator (szczotki) to warto sprawdzic, ja mialem niedawno problem z odpaleniem auta przejrzalem instalacje, przyczana byl rozrusznik i poluzowany kabel a raczej szpilka do ktorej sie mocuje kabel + w alternatorze, rozbieralem alternator okazalo sie ze w srodu lataly 3 kamyczki i srednicy 6-7 mm zas w rozruszniku byla do wymiany szczotka i podkladka, tulejki nie wymienialem bo nie mialem. Tak, ze warto cos czsem rozebrac wtedy sie wie ze nie bedzie niespodzianek na trasie. |
BassenMS Miłośnik FSO Warszawa-Praga Płd. | 2004-10-30 16:58:43 Podłączam się pod wątek, bo mam coś w kategoriach cudów. Otóż dzisiaj odpaliłem Maleństwo, pompa oleju zaczęła wydawać z siebie typowe wziuuuut, i teraz niespodzianka: zamiast zwykłego wziuuut usłyszałem długie i narastające wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut, po czym Maleństwo zgasło i nie chciało odpalić przez kilka minut mimo sprawnego rozrusznika, aku i (raczej również) układu zapłonowego. Po paru minutach samochód odpalił (na szczęście akumulator wytrzymał) i jak dotąd wszystko jest OK.
Moje pytanie brzmi zatem: cooż to za cood??? |
roman16 Miłośnik FSO Pozonel Carro + 50% ... Warszawa / Milanówek | 2004-10-31 09:58:31 ja mam troszkę inny cood...
gdy wczoraj (a włściwie dzisiaj bo o 00:30) zakończyłem montaż wewnątrzkokpitowego włącznika wentylatora chłodnicy sterowanego manulanie zauważyłem , żę nagle przestał działać zegar pokładowy.... widać w tym modelu zawsze jeden podzespól musi nie działać... |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-11-05 16:54:54 a ja mam inny cód
poraz drugi zgubiłem srube mocoującą pióra do mostu tą kródsza otrzywiście i jak tam dalej pójdxzie wsade ją odwotnie i wtedy nie wypadnie |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2004-11-05 23:23:25
A nakretki samozabezpieczjajace z teflonem to stosujemy ? mi nie udalo sie jeszcze nigdy zgubic zadnej sruby w aucie.. chyba ze jej nie zalozylem |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-11-06 17:49:19
troszke sie żle wyraziłem bo nie zgubiłem poraz drugi tej samej śruby ale z drugiej strony i niewiem czemu a nakredki mam teflonowe |