MotoNews.pl

Sluszal ktos o czyms takim jak mantzel?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie niedawno kupilem omege b kombi mv6 i niby jest po tuningu mantzela mam nawet na to papier i wykres ze auto ma 250KM czy slyszal ktos kiedys o tym systemie?? po otworzeniu maski zamist dwuch rur dolotowych od filtra pow mam jakas wielka aluminiowa puche z napisem mantzel i od tego odchodzi wiele innych przewodow rurek itp itd ma ktos cos podobnego moze?? PS szukam silnika mv6 dla kolegi

Wiemy... znamy...

Dawaj fotki i wykres

Cytat:
2004-10-19 23:38:17, DrA pisze:
Wiemy... znamy... Dawaj fotki i wykres

PS. DrA - aż 6 minut ci zajęło...

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2004-10-19 23:39:40 ]

Kolego, Mantzel to nie żaden system, a firma, bodaj niemiecka, która zajmuje się tuningiem głównie mechanicznym i chyba głównie Opla. To co tam masz to pewnie ich przeróbka. Możliwe, że masz te 250 PS, jesli masz ich kolektor ssący, jakieś "power box-y", tuning systemu dolotowego, przeróbki w głowicy i inne. Może na fakturach masz wyszczególnione.
A tak w ogóle to proponuję wejść na Google.com i wpisać "mantzel" i już.
Pozdrawiam

Cytat:
PS. DrA - aż 6 minut ci zajęło...

a... stracilem czujnosc po dwutygodniowym czytaniu bzdetow

Filipo - daj se na wstrzymanie

Cytat:
2004-10-19 23:38:51, alicia pisze:
PS. DrA - aż 6 minut ci zajęło... [ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2004-10-19 23:39:40 ]

dokładnie 5 minut i 46 sekund

[QUOTE] [Filipo - daj se na wstrzymanie
/QUOTE]

Sorry Szef

[ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2004-10-19 23:51:51 ]

Bo jo chcioł sie wykazać...

A tak z ciekawosci czy ktos sie orientuje czy Omega B sport (Mv6 rzecz jasna) rozni sie od zwyklej iloscia koni, czy sa to tylko dodatki + usztywnioneobnizone zawieszenie?

A propos Mantzela w 38 numerze Auto Swiat-a z wrzesnia tego roku prezentuja tuning Opla Corsy zrobiony wlasnie przez Mantzela,
cytuje: ,,smutne ale prawdziwe stuningowana Corsa nie spelnia obietnic producenta....''
Mam nadzieje ze twoja Oma w pelni spelnia....w koncu 250 kucykow.

-----------------------------------------------
kmieciu stwierdzil, ze nalezy siedziec cicho

Cytat:
2004-10-19 23:32:31, konikk pisze:
...mam jakas wielka aluminiowa puche z napisem mantzel i od tego odchodzi wiele innych przewodow rurek ...

No - to kto ma najbliżej do kolegi żeby fotki zrobić?

A może tak kolega zrobiłby fotki i pomiary z zewn. i wewn. - a my to sobie obejrzymy, i zrobimy po swojemu? Znam paru takich których wdzięczność w zamian będzie Cię ścigać aż do śmierci...

I RTG przy okazji, żeby środek zobaczyć

A może nie podoba Ci się ten kolorek albo nie lubisz aluminium i zamieniłbyś się na orginalne, full-profi czarne matowe plastikowe rury + rozsądna dopłata?
(Wiem, wiem - ale zawsze warto spróbować...)

PS. Do wiadomych Dobrych Ludzi: Może jakaś wyjazdowa sesja w Legnicy przy okazji? To nie jest tak daleko chyba?

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2004-10-20 08:42:49 ]

Czyżby szykował się dodatkowy zlot w Kożuchowie? Ja się zapisuję! Po ile noclegi?

BTW: Prowo: Co znaczy RTG? - Rozmontowac To G...?

[ wiadomość edytowana przez: Kartos dnia 2004-10-20 10:06:11 ]

mantzel tuninguje wyłącznie oplawww.mantzel.de , zresztą iak jak i irmscher,lexmaul czy steinmetz.
Chociaz zaden z moich znajomych nie miał jeszcze auta stuningowanego przez mantzela.Takze czekamy z niecierpliwością na jakies foty itp.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-10-20 10:24:19 ]

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-10-20 10:24:54 ]

No i klega nam się przestraszył

Cytat:
2004-10-20 18:14:37, Diro pisze:
No i klega nam się przestraszył

ale na wszelki wypadek zostawił namiary na siebie

Cytat:
0509097826 gg3745112

hehe wcale sie nie przestraszylem bo niby i czego?? poprostu wczesniej nie mialem mozliwosci odpowiedzi. Ale postaram sie pisac tak czesto jek bedzie to mozliwe dziekuje wam za informacje na temat mantzela teraz chociaz mniej wiecej wiem co mam tam zamontowanego i coraz bardziej zastanawia mnie czy wierzyc w te 250 Km jednak jak znajde chwilke to podjade na hamownie bo chyba tylko w taki sposob moge sie przekonac autko teraz dalem do czyszczenia tapicerki bo poprzedni wlasciciel strasznie zapuscil srodek jak tylko dobiore (sobota) to popstrykam fotki i postaram sie zamiescic moze wyedy ktos powi mi cos wiecej narazie dodaje tylko takie Pozdrawiam Dawid

fotki z twojego kompa działać nie będą

wyślij je na alicia@bestiales.pl to jest umieszczę tutaj

Cytat:
dziekuje wam za informacje na temat mantzela

Hehehe... nie, nie... to my czekamy na informacje na temat Mantzela

wyslij mi fotki na maila : dra@bestiales.pl

Zrewanzuje sie fotkami mojego "Mantzela by Prowo&DrA"

Cytat:
2004-10-20 19:05:05, DrA pisze:
Hehehe... nie, nie... to my czekamy na informacje na temat Mantzela wyslij mi fotki na maila : dra@bestiales.pl Zrewanzuje sie fotkami mojego "Mantzela by Prowo&DrA"

z przodu zamiast tych rur mam cos takiego http://www.mantzel.de/index.php3?KID=daa9b5de60296b16b58ac7aed4e45052&sel=1&PID=2288&u_2=905&marke=&typ=&stk=1&link=warenkorb pisze ze dodaje 14KM i 20Nm a co jeszcze to nie wiem :/ moze to 250 to pic :/

http://www.mantzel.de/index.php3?KID=daa9b5de60296b16b58ac7aed4e45052&sel=1&PID=2352&u_2=990&marke=&typ=&stk=1&link=warenkorb zobaczcie jeszcze na to tylko jak moge sprawdzic czy mam to u sibie w autku??