Trzęsie z rana...! Co to takiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam pytanie. Czy to normalne, że przy odpalaniu z rana na benzynie samochód (Pony 1,5 gaźnijk '92)trzęsie sie jak galareta przez jakies piec minut. Po rozgrzaniu silnika efekt uboczny ustaje. Zdarzyło mi się odpalać auto rano na gazie i ww. efektu nie było. O co tu chodzi? Niedawno regulowałem i czyściłem gaźnik. Po tej operacji poranne trzęsawki zmalały, ale nie do końca. Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje i czy da się to usunąć.....

pozdrawiam

Chyba mu jeszcze zimno. Trzeba potrzymać na ssanku. Pocięszę cię , że mój też tak ma , ale tylko przez chwilę .

Cytat:
2004-10-20 09:19:07, martinezoo pisze:
....Niedawno regulowałem i czyściłem gaźnik. Po tej operacji poranne trzęsawki zmalały, ale nie do końca. Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje i czy da się to usunąć...

przy odpalaniu na benzynie i wyciągniętym ssaniu, silnik osiąga nawet 3tyś obrotów (na dużym mrozie), przy takich obrotach nie ma mowy o trzęsiawkach, jesteś pewien że wszystko dobrze złożyłeś, bo objawy wskazują na za małą dawkę paliwa, ja zacząłbym diagnozę od końca: świece (może jedna nie pali zbyt dobrze), kable, ustawienie zapłonu itd chociaż to mało prawdopodobne skoro na gazie chodzi ok