Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Radiance Samara Pabianice | 2004-10-20 21:21:40 Witam!
Mam nastepujacy problem - samochod gasnie mi w trakcie jazdy (rowniez po zatrzymaniu) od razu po wrzuceniu na luz. Ale nie dzieje sie to ciagle tylko co jakis czas (mniej wiecej co drugie wyrzucenie biegu). Wyglada to mniej wiecej tak ![]() ![]() Troche metny jest ten opis ale wydaje mi sie ze dobrze przestawilem istote problemu. Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam PS: przyszlo mi na mysl ze moze to byc wina filterka gazu (wejscie na wysokie = duzo gazu i moze filtr nie przepuszcza)? Sam nie wiem ![]() |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-10-22 17:29:34 Zdecydowanie dolot do przerobienia ... poszukaj na forum bylo juz tyyyyyle razy ![]() pozdr |
![]() Radiance Samara Pabianice | 2004-10-22 17:39:27 wrrr ![]() Do tego dochodza te stuki w parowniku. Znowu dzis je slyszalem. A teraz tak samo okresowo jak gasnie to na dodatek szarpie przy ruszaniu. To musi byc cos innego... |
betar Mazda 626 gdynia | 2004-10-26 21:35:52 Omega,Błękitny Przecinaku,napisz jak tam po regulacji.Pozdr ![]() |
omegafan Omega włocławek | 2004-10-27 21:39:39 już przedtem wyregulował na tym parowniku.......wyregulował mi ładnie eletrozaworem ![]() pozdr |
![]() mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-12 23:16:46 Zachęcony wątkiem postanowiłem dziś dobrać się do parownika. Bardzo proste urządzenie. Syfu co nie miara. Ładnie wszystko poskładałem i jutro zakładam do Omesi. Dam znać czy zagadała... |
![]() mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-13 19:08:40 U mnie bez problemu odeszły obie membrany (w jednym tylko miejscu było ciężej, ponieważ ta od wody była sklejona z obudową czymś w rodzaju śniedzi czy rdzy, co póżniej trzeba było oczyścić). Membrana od wody jest to nic innego jak gruba guma, podobnie włożona w ramię jak ta ze strony gazowej. Przy składaniu musisz założyć ją identycznie jak była (od wewnętrznej strony są jakby wyżłobienia czy uwypuklenia, które odpowiadają obudowie).
----------------------------------------------------------------------------- Założyłem dziś parownik i musiałem zdjąć go jeszcze raz, bo nie zwróciłem uwagi na prawidłowe ułożenie membrany od strony wodnej (jak wyżej opisałem) i przez to wyciekał mi płyn chłodniczy. Założyłem jeszcze raz, ale już nie miałem siły zakładać kolektora wtryskiwaczy z wtryskami, które też czyściłem, i przez to nie odpalałem furki. Pozostanie jeszcze regulacja parownika, ale tym się będę martwił w poniedziałek. |
omegafan Omega włocławek | 2004-11-13 20:57:14 są dwie membrany po stronie gazoweji mówisz że jeszcze jest jedna od strony wodnej??
to trza bedzi esie jeszcze raz mi za niego zabrać ![]() pozdr |
![]() mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-13 22:34:29 nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy (obaj)...
W moim parowniku (Lovato) są dwie mambrany - jedna po stronie gazowej i jedna po stronie wodnej. Ta po stronie gazowej jest bardzo cieniutka, a po stronie wodnej gruba. 1. Strona gazowa: podciśnienie z silnika wytworzone otwarciem przepustnicy odkształca membranę, która steruje ramieniem i w ten sposób otwiera się zawór, dzięki czemu gaz może opóścić parownik w stronę silnika. Położenie zaworu w tej komorze decyduje o ilości gazu dostarczanego do silnika. 2. Strona wodna: tu też membrana steruje ramieniem, które zamyka zawór, gdy ciśnienie w komorze wzrasta, a otwiera zwór, gdy ciśnienie w komorze maleje. Przez ten zawór gaz dostaje się do pierwszej komory parownika, gdzie się rozpręża. |
![]() disel LPG User Gliwice | 2004-11-13 22:56:06 istnieje taka mozliosc ze w uszkodzonym reduktorze woda przedostaje sie do czesci gazowej? |