Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2002-12-21 20:07:28 Uśmiałem sie dzisiaj setnie chociaz raczej cała sprawa jest tragiczna. Mianowicie byłem dzisiaj u dilera Opla ( Koźmiński - Włocławek ), wielki salon z ASO itd. Dialog był mniej wiecej taki:
-Dzień dobry -Dzień dobry, słucham Pana -Chciałem dowiedzieć się czegoś o nowym modelu Omegi. -Nooo. Omegę może Pan sobie obejrzeć w dziale sprzedaży nowych samochodów. Jedna stoi właśnie za Panem. -Tak ale to model po faceliftingu w 2000 roku. Mnie chodzi o model Omega 2003. -Yyyyy, o jaki ??? - No ten z programu Olympia. -Nigdy o czymś takim nie słyszałem, cos chyba Pan pomylił. -Przeciez w sprzedaży jest już nowa Vectra. tzw. model III właśnie z programu Olympia. -Nie u nas czegos takiego nie ma. -Przepraszam czy dobrze rozumiem. to chyba salon Opla prawda? Po Concept Car M Opel wysypał przeciez modele z tzw. programu Olympia. W przyszłym roku będzie nowa Astra, Corsa, Signum... -?????? -Hm? -U nas takich modeli nie ma. -Rany boskie wiem że nie ma premiere bedą miały w przyszłym roku. Jako diler samochodów GM chyba powinniście coś wiedzieć. -Ale my sprzedajemy Ople a nie General Motors... -........... No nic dowidzenia chciało mi sie płakać i smiać jednoczesnie. zaznaczam że nie rozmawaiałem z panienką w kusej spódniczce a z gosciem w gangu z dumnym identyfikatorem "sales manager" ( kierownik handlu brzmi mniej dumnie ![]() ![]() na koniec zapytałem czy maja żarówki do kluczyka - nie , a kiedy beda mieli - nie wiem, a ile kosztują - 27zł za sztukę konkluzja: idiota w garniturze także jest idiota niezaleznie od tego jak szeroko sie usmiecha dobranoc |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2002-12-23 11:39:24 res niby cie rozumiem, ale to wkurwiajace jak jedyna odpowiedzia w takim salonie jest nie wiem, nie znam sie , nie orientuje sie ... zarobiony jestem
. rownie dobrze mogliby ziemniaki sprzedawac, dla nich to bez roznicy. no i traktowanie klienta, jak nie w gangu i co 20s nie odbiera komóry to leszcz i takiego sie olewa. w aso stałem jak baran 5 minut a dla obsługi ( przepraszam - sales managerów ) byłem przezroczysty. a o tym zarabianiu, ja wiem ... pewnie że właściciel kosi taka kasiorę że ja nie zobaczę nigdy takiej sumy ( no chyba w tv ![]() |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-12-23 16:06:33 Witam
Generalnie to chyba większość salonów cierpi na w/w przypadłości. Być może, że koncerny rzeczywiście ociągają się z informowaniem dilerów o nowościach. Ja np niedawno próbowałem dowiedzić się czegoś o nowej Lagunie z zasilaniem fabrycznym LPG. Okazuje się, że pan w salonie Renault nigdy nie słyszał o takim modelu, ale natychmiast stwierdził, że jak zechcę to od razu zamontują mi instalację na miejscu!. Na moją odpowiedź, że to nie to samo odpowiedźał, że on na takiej ( montowanej u nich) jeździ i nie narzeka. Pozdr. |
![]() daro_el opel omega A Elbląg | 2003-04-28 21:30:25 Wiecie cio;;; jestem w szoku przyjezdzajcie do elbląga do OPLA jest swietnie jak tylko zobacza na parkingu byle jakiego opla to juz w dupe (sorka za wyrazenie) wlaza. a i ceny nie sa takie wcale zle
![]() |
![]() Seba_13 OPEL OMEGA B CARAVAN Lublin | 2003-04-29 00:46:18 No comment. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-29 01:17:11 Urg, tak jak nie ma już prawie mechaników bo są tylko monterzy a i to nie zawsze dobrzy, tak nie ma handlowcow branżystow tylko handlarze. Ktoś powie, że po co się wysilać w tak ubogim i nie śmierdzącym groszem kraju, a je twierdzę, że cokolwiek się robi trzeba przynajmniej starać się robić to dobrze. Z drugiej strony miej też nieco litości dla tego "managera" obawiam się, że ciężko byłoby znaleźć kogoś kto mogłby cię czymś nowym w temacie OPLA zaskoczyć. Ja już dawno stosuję zasadę, że nigdy nie pytam o radę, zawsze staram się wiedzieć czego chcę i jak to ma być zrealizowane. To, że panow trzęsie jak ich sztorcuję mnie nie wzrusza w końcu przecież płacę i wymagam, natomiast faktycznie nie umiem pojąć dlaczego w czasach kiedy klientow brak nawet w prywatnym warsztacie mam wrażenie że przyjechałem po to, żeby zawracać d... a oni mają od cholery roboty i tak się zachowują WŁAŚCICIELE !! rozumie ktoś coś z tego? |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-04-29 08:20:09 może jest to dla nich pralnia brudnych pieniedzy więc w dupie mają klienta. zauważyłem również że dopóki sądzą że wyciągną ode mnie kasę włażą bez wazeliny. a jak sie okazuje że tylko chciałbym sie o coś spytać ...
rozumiem że nie są informacją ale zwykła przyzwoitość nakazywałaby więcej szacunku. chociaż kilka razy mile sie rozczarowałem na wstepie mówiąc że nie mam kasy i nie wydam u pana x ani złotówki |
![]() elvizz13 2nd to none Świdnik | 2003-04-29 13:27:52 Ja spróbuje u mnie popytać dilera o program olimpia. Ciekawe co mi powie? Wrażenia wkrótce |
![]() regan senior Poznan | 2003-04-30 13:33:46 moi drodzy ja pracuje w erze i wiem ze pracownikow nie informuje sie o nowych produktach zanim nie pojawia sie one na rynku a to z tej prostej przyczyny zeby chronic sie przed konkurencja. dlatego uwazam ze pan prac. salonu opla mogl primo- nie wiedziec wiele o nowych oplach, secundo - nie mogl podawac blizszych informacji o przyszlych produktach, zreszta jego pracą jest sprzedawanie opli ze sklepu a nie z desek kreslarskich. tyle w kwestii formalnej. dlatego wylewanie żali na takich pracowników nie jest chyba wg mnie stosowne. a co do informacji n.t nowych opli moze raczej poszukac w internecie ew. na stronach opla. pozatym GM jest wlascicielem firmy Adam Opel A.G ktora produkuje ople i chyba stad taka odpowiedz pracownika. zreszta dilerzy nie sa bezposrednio zatrudniani przez Opel polska ( czy jak ja zwał ) tylko przez firmy mające umowe dilerska z oplem.. tak jak u mnie w erze.... pozdrawiam ![]() |