Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sterciu Miłośnik FSO ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-21 17:50:24 Witam mam takie pytanko czy ktoś pamiętam Poloneza Kiera , który został zaprezentowany na targach w Poznaniu w 2000 r. Pytam z tego względu ze kumpel kupił poloneza z 2001r. po wypadku (czołówka) w wersji sedan z wpisem w dowodzie rej. nie Atu tylko Kier , na klapie również ma napis Kier z tyłu ,a tak oprócz tych detali jak ten wpis w dow. i nalepka na klapie rózni sie tylko kierownicą i podłokietnikami zaadaptowanymi z wersji kombi . Wiem ze róznił sie przodem miał atrape podobną do aut daewoo i inne lampy ,czy ktoś wie moze czy dostępne jest coś z blach do niego oraz plaskików (atrapa ,zderzak chyba taki jak w zwykłym plusie ) no i lampy . Szkoda by było robić go na zwykłego plusa z przodu wkońcu to jakiś inny model był , inaczej wyglądający z przodu . A i jeszcze jedno silnik ma zaadaptowany od Daewoo Nubira 1.8 benzyna nawet na klapie z tyłu pisze 1.8 GLi "Nubira Motor" choć takiego poloneza juz widziałem z taką nalepką z tym ze to był zwykły Caro Plus. |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-10-21 18:14:42 ![]() ![]() Jestem pod wrażeniem ![]() ![]() Posiada ktoś jakieś zdjęcia bo aż zżera mnie ciekawość jak ten Polonez wygląda i ten silnik ![]() |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-10-21 18:17:57 jeśli dobrze pamiętam, to ten kier to był żart prima-aprilisowy tygodnika Motor ![]() ![]() |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2004-10-21 18:18:00 Zobaczcie artykul w Warto Wiedziec o kosztach utrzymania poloneza (ten nowy) - w komentarzach tez jest wzmianka o "Nubira Motor" ![]() ![]() ![]() Sterciu, zrob jakies fotki, moze przeslij Adamusowi nr nadwozia, itp. [ wiadomość edytowana przez: BolimA dnia 2004-10-21 18:19:29 ] |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-10-21 18:18:48 Nie słyszałem,chętnie dowiem się czegoś więcej ![]() Jakieś fotki? |
![]() sterciu Miłośnik FSO ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-21 18:19:39 Znalazłem przedchwilą zdjęcie tego polonez mam go na twardzielu ale przyznam sie ze nie wim jak go wrzucić na forum ![]() [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2004-10-21 18:22:10 ] |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2004-10-21 18:20:59 Fotki z dysku nie umiescisz. Przeslij mi na maila to ja zaladuje na server i umieszcze. |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-10-21 18:33:40 Tego gościa co jest właścicielem tego Poloneza 1.8 (nubira motor) co troche wspomniał o tym poldku w dziale: warto wiedzieć to przydałoby się gdzieś złapać, porobić jakieś zdjęcia i opis tego auta w sumie to rarytas taki Polonez ![]() Ciekawe ile takich Polonezów wyjechało z FSO ![]() [ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2004-10-21 18:37:11 ] |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-21 18:47:50 koniecznie trzeba to ostrykać.
Hmm. czy silkik DU przypadkiem nie będize podobny do silnika opla? Cos takiego teżniedawno było. W końcu do lanosów bez przoblemu wchodzi zespół napędowy od kadeta/astry GSI ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-10-21 18:53:34 ostatnio rozmawiałem z kumplem na temat silników Opla i Daewoo. Podobne, ale nie takie same są tylko silniki 1,6 Opla i 1,5 Daewoo. Kumpel pracuje w sklepie z częściami do Opla i mówił, że mechanicznie te silniki są niemalże identyczne - znacznie różnią się osprzętem. Natomiast 2.0 Opla i Daewoo to już inne silniki. Takie samo mają tylko mocowanie. |
![]() sterciu Miłośnik FSO ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-21 18:58:49
Własnie znalazłem zdjęcie jego z jakiejś gazety nie wiem z jakiej bo jest wycięte z niej i jest to tylko to zdjęcie może to faktycznie z motoru, a tak poza tym to w dowodzie jest ten wpis ze to kier a wiec pryma aprilis -pryma aprilisem a polonez jest . Takze jakby to miałbybyc jakis prototyp to szkoda by skończył jak zwykły atu +. A co do tego z warto wiedziec to nie wiem kto to moze to ten carus co go widziałem kiedys,a to co było w tamtym najśmieszniejsze to to ze był na blachach z niemiec a wiec odpada tamten.(zdziwko złapałem jak poldka na niemieckich blachach w polsce widziałem.) Może napisac temu komus co pisał w "warto wiedzieć" zeby jakos sie skontaktował albo na forum sie zjawił. Ja to zdjecie postaram sie jak najszybciej dorzucić do wątku (nieobiecuje ze dzisiaj) [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2004-10-21 19:44:16 ] |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-21 18:59:40 daj mi je na maila ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() piotrekdj Miłośnik FSO FSO POLONEZ ANALOG S ... Warszawa | 2004-10-21 18:59:57 ten poldek pewnie jest biały a lampy powinny podejść z jakiegoś DU |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-21 19:42:22 Panowie! W Nubirze sprzedawanej w Polsce nie było silnika 1.8 tylko 1.6 lub 2.0. Może to wersja z silnikiem 1.6 16V? Czy ktoś ma może zdjęcia tego samochodu? Bedę wdzięczny za ich publikacje, bo szczerze mówiąc po raz pierwszy słyszę o takim samochodzie. ![]() |
![]() Toma Miłośnik FSO Polonez Coupe Konstantynów Łódzki | 2004-10-21 20:17:46 Z tego co wiem silnik 1,8 miało Daewoo Tacuma. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-21 20:19:13 No tak, Tacuma miala cos takiego. ![]() |
![]() 4971 Miłośnik FSO FSO 125P 1,5L Wodzisław Sl. | 2004-10-21 21:49:53
Jak dla mnie super blef i to do kwadratu. W kwietniu 2000 roku w Motorze zrobili sobie żart komputerowy. W nstępnym to wszystko odwołali. Skany zdjęć z Motoru w łozyłem na ta stronke - zasysajcie do woli. |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-10-21 22:07:28 Nie no z tym przodem w tym Polonezie to przesada ![]() |
![]() sterciu Miłośnik FSO ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-21 22:11:36
Piękny co ?? ![]() |
![]() sterciu Miłośnik FSO ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-21 22:25:02 Gadałem z kumplem przedchwilą (az pojechałem do niego ulice dalej). musze przyznać ze sam sie wkręciłem ,bo jednym słowem wkręcił mnie ze coś takiego było robione. To jest zwykły ATU+ stymze niezle wyposazony szybki elektryczne x4 el.reg.lusterka , klima., c.zamek , alusy , welur ,podłokietniki od kombi ,kolor-czarna perła. Po przodzie truno było wywnioskować co to jest za auto wogóle jedynie kształt szyby i dachu wnioskował ze to polonez ,jednakze silnik 1.8 od daewoo to fakt sam go widziałem przynajmniej to co z niego zostało , moze da sie go ozywić jeszcze , z tyłu ma napis Kier Plus ale to ktoś napewno dorobił - krzywo dociete napisy(wcieliłem sie na początku w rolę detektywa i go sobie obejrzałem i juz cos mi nie pasowało , gdzie ta atrapa taka brzydka i wielka na zdjęciu , przeciez cos z niej chociazby powinno zostac) . Tak poza tym to z tym silnikiem to juz jest widoczna prawda , jutro auto jedzie do blacharza zobaczymy co z tym silnikiem jak wyciągną , jak bedzie cały to wraca zpowrotem do poldka i wtedy jakies foty porobi sie , a tak wogóle jestem ciekaw czy są jakieś poldy jeszcze z tym silnikiem (widziałem jeszcze jednego kiedyś C+) |