Zamkniecie doplywu powietrza nie dziala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
Mam taki problem, byl on juz poruszany na forum ale nie od tej strony, mianowicie w mojej omie A z 91 jest klima i zataz obok klawisz do zamykania doplywu powierza. Problem w tym ze w momencie przycisniecia go nie ma zadnej reakcji nawet diodka nie swieci. Czy ktos wie do jakiego bezpiecznika to jest podlaczone ?? bo raczej wogole nie ma zasilania. Mechanicznie powinno wszystko dzialac
pozdrawiam

Witam
1. Jest to zamykane podciśnieniowo
2. Uruchamia się to tylko przy włączonym "zapłonie" (otwiera się elektrozawór)
3. Uruchamia się tylko wówczas , gdy suwak skierowania nawiewu nie jest usawiony na max. na szybę
4. Po wyjęciu włącznika sprawdź multimetrem czy jest napięcie na kostce
5. Sprawdź multimetrem czy włącznik "włącza"
6. Bezpiecznik odszukać samodzielnie na schemacie 13 Najczęstsza "usterka" w tym przypadku to pkt. 3 ! ! !
Pozdrawiam

Hej,
To ja się podłączę z moim problemem.
Zawór się otwiera, słychać, ze ciśnienie posżło, ale klapki się nie ruszają i tu pytanie - czy siłowniki sterujące klapkami da się wyciągnąć bez rozbierania połowy samochodu? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i podpowiedzi.

Mały

No cześć Mały
1. zanim się będziesz dobierał do tych siłowników to sprawdź czy siedzi wężyk na elektrozaworze (znajduje się nad silnikiem wentylatora) - tam lubi się zsuwać lub rozerwać
2. Do siłowników trzeba się dostawać od środka - są na samej "górze". Ten prawy bardzo ładnie widać po wyjęciu schowka
Tego na szczęście nie musiałem wyciągać
Pozdr

Niestety wężyk siedzi na elektrozaworze i nie jest pęknięty.
Co do siłowników to rzeczywiście prawy jest jak na dłoni, gorzej z lewym a boję sie, że i tak trzeb by deskę ściągać i wszystko wybebeszać, żeby się tam dostać... Miałem nadzieję, że Znasz jakiś magiczny sposób na wymianę

Dzieki za odpowiedź

Ha wiec udalo mi sie, zrobilem i dziala !! ale co sie na robilem to moje, wszystkie usterki jaie byly mozliwe zaliczylem, pekniety wezyk przy elektrozaworze i brak zasilania na wlacziku ale teraz wszystko smiga i jest ok dziki za odpowiedzi pozdrawiam wszystkich