Wolałbym uniknąć polecanej sekwencyjnej instalacji ( IV gen. ) ze względu na koszt ok 4000 zł. ( BRC 3700 )
Interesuje mnie tańsze ( totalny nieprzekraczalny max ze wszystkim 2500 ? ) i mimo wszystko bardzo dobre rozwiązanie bez wystrzałowych niespodzianek.
Słyszałem, że tańsze rozwiązania mogą mi rozregulować mapę przez co moc silnika spada ze 136 do ok 90 KM, a to jest nie do zaakceptowania. Sugerowano mi zastosowanie inwentora sondy lambda do instalacji i wiele innych kombinacji, które kończyły się przeważnie ... "a najlepiej to sekwencyjny wtrysk ..." . Nie wiem nawet na co zwracać uwagę przy takim silniku. Szczerze powiem czekam na jakieś gotowe podpowiedzi i opinie od użytkowników takiego auta. Chętnie poznam opinie również właścicieli Opla Omegi z takim samym silnikiem, jak również innych o podobnych pojemnościach.
Prosiłbym o info w stylu: generacja, producent, cena, zalety, wady, osobista opinia, lub dla leniwszych, a chętnych do pomocy o link do strony ( nie producenta, bo reklama zawsze wychwala pod niebiosa ) z innymi opiniami o danej instalacji.
Pozdrawiam

def