Zgrywanie filmu z VHS na kompa!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanko. Czy ktos z Was ma mozliwosc zgrania filmu z kasety VHS na kompa ? I jesli tak to jaka miej wiecej jakosc i ile miejsca by zajmowalo (dlugosc filmu ok 45min). Jesli ktos ma taka mozliwosc prosze pisac.

Pozdrawiam

Fiat 127 Rally Team

jakosc .. hmm jesli kaseta jest dobrej jakosci i nie ma zaklocen czy szumow bedzie OK w sumie wszystko zalezy od videlca lepsze modele lepiej odtwarzaja .. co do wielkosci filmu
to zalezy w jakiej jakosci chcesz miec film generalnie godzina zgranego filmu w rozdzielczosci DVD zajmuje kolo 40GB potem film sie sqada i compresuje 1:10 ) i przy b.dobrej jakosci masz to na 1 plycie dvd jak bedziesz kompresowal divx zmniejszysz rozdzielczosc i kompresje to upchniesz to na 1 cd

jak cos daj znac to ci zrzuce na dvd

[ wiadomość edytowana przez: hubiii dnia 2004-10-23 11:02:13 ]

ok to bardzo fajnie....ale nie mam gdzie tego zgrac

czy ma moze ktos taka mozliwosc ??

duzo tego mash ?

kasete VHS....ja wiem napewno 1h nie bedzie....ale po zgraniu chcialbym to odrazu obrobic, podzielic na mniejsze filmiki, itd

a sluchajcie - ja o inna sprawe sie spytam - czy jest do dostania kabelek - z jednej strony koncowka S-Video a z drugiej na dwie czincze ? bo w karcie graficznej mam ta S-Video - a czincze w video - i teraz chcialbym sobie cos na videło zgrac a nie moge...

moze ktos moglby mi pozyczyc ów kabelek ?

a karte masz z TV-out czy z TV-in ?

bo jesli z TV-out to ja tez taka mam i tez mam wyjscie na S-Video ale jesli nie masz TV-in to nic nie zgrasz

tak tylko musisz zobaczyc ilo pinowe jest zlacze .. z tego co wiem radenon ma calkiem inne zlacze cvhdz jest bardzo podobne do svideo
na gieldzie za 10 zeta 5 m kabelek kupisz wraz z jackiem do audio ale to marna jakosc : (

to jest G Force 4, gniazdo TV OUT - zrobilem sobie pps-a i chce go wrzucic na vhs razem z podkladem z winapa - na jakosci dvd mi nei zalezy

w zakladce zaawansowanych ustawien gfrca masz cos takiego jak twin view jak podlaczysz tv to powinno go wykryc .. robisz opcje ,klonuj onraz i obraz masz na 2 monitorach .. ale zeby jeszcze odtwarzac filmy etc ustaw tv jako pierwszy ( primary display )
powinno dzialac

a czemu nie podepniesz muzy do pps ? tylko osobno w winapaza puszczasz /
??/

Hubek - jak sie zgrywa to ja wiem bo jak mialem poprzednia karte to mialem wyjscie tez tyle ze tam byla czincza a tu jest s-video....mi chodzi o ten kebelek zeby go skads zdobyc...

a co do podpiecia muzy pod pps-a robilem tak i jak pojawial sie pierwszy slajd to muzyczka zaczynala leciec - i niby byloby ok, ale jak wskoczyl drugi slajd to muzyka sie wylacza i dlatego wlaczam z winapa