| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-23 17:12:05 To zależy ile wiesz o samochodzie ktory chcesz kupic. Osluchaj dokladnie silnik, czy nie slychac panewek i czy nie ma innych niepokojacych dzwiekow. Posluchaj mostu tylnego. Cena 8 tys nie jest jakas specjalnie wygorowana, jak na samochod z gazem. Niedawno kupilem zwykly GLI bez gazu (wresja Plus) z 97 roku za 7 tys tyle ze przebieg byl mniejszy o polowe. Mysle ze jesli Twoj samochod juz sie rozsypuje i wymaga inwestycji a przebieg ma zblizony to mozna sie zastanawiac. Zawsze to trzy latka mniej. No ale kazdy przypadek wymaga obejrzenia i indywidualnej oceny przez potencjalnego nabywce. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-23 17:35:17 GLI wozidlem co po bulki do sklepu jezdzic mozna? Dziwne porownanie. Ja jezdze GLI, przesiadlem sie z Nubiry 106 KM i wcale nie odczuwam zeby byl jakis szczegolnie mulowaty. Mnie sie przynajmniej podoba. Zalezy kto do czego potrzebuje samochodu. |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-23 18:21:05 Jak auto znasz i wiesz jak znajomy sie z nim obchodzil i chcesz miec znowu poloneza to mozesz brac. Cena jest przystepna, a przebieg 120tys. przy prawidlowej obsludze to nie tak duzo.
A jaki kolor? |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2004-10-23 18:42:27 jasne ze sie opłaca tym bardziej za 8 tys., swojego powiedzmy sprzedasz za jakies 4 tys. i masz plusika GSi dokładając 4 tysiączki |
Tony Miłośnik FSO ![]() Seicento Poznań | 2004-10-23 18:49:41
Będzie ciężko wyciągnąć 4 tysiące za 95 rocznik, chyba że auto jest z gazem i w bdb stanie. Ja dostałem za swojego 1.6 GLi z 1995 roku , z przebiegiem 92.000km 2900zł, ale on był bez instalacji LPG. Pozdro ----------------- Może i stary, ale za to brzydki. |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-10-23 18:49:49 120 kkm to duzo - za 40 kkm bedzie prawdopodobnie konieczny remont. Kosztowny w sumie nie jest 2000 zl i na nastepne 150 kkm zrobi. |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-23 19:18:05
oraz 2.0 i.e |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-10-23 19:20:34
padaka na wtrysku |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-10-24 16:10:16 jak nie leci z silnika olej i nie był bity ( bardzo wazne ) to go bierz, dokładnie osłuchaj most i silnik ( jak jest super zimny po nocy na przykład ) cel jest taki aby wybadać prace samokasatorów w silniku jak coś stuka po odpaleniu dłużej niz parę sekund to może się okazac że szkalnki padają albo coś było mieszane przy regulacji wstępnej ( naprawić to potrafią tylko chyba w daewoo ) zobacz podłogę ( bo mi w tym roczniku pojawiła się dziurka ) generalnie silnik powinien dociągnąć spokojnie do 150-180 tysi a potem nie baw się w remont ( chyba że sam robisz ) tylko kup se nowy silnik ( ponoć 2200 - 2400zl ) aha lakier nie powinien byc w tym wieku idealny jeśli jest super nówka to musiał go facet tryskać z jakiegoś powodu... rdza sie poleca w tylnych błotnikach, przodek maski od silnika ( od wewnątrz!) czasami nosek.
Jeśli jest ok to warto zmienić będziesz miał więcej cywilizacji bo twojego za chwilę zacznie nękać blacharka a to już jest bez sensu.. |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2004-10-24 17:52:07
spookojnie 4 tysiaki sie wyciągnie, jak Tobie poszedł za 2900 to bardzo mało za niego wziąłeś albo był w kiepskim stanie, gaz.. może byc czynnikiem ale nie musi, wystarczy przejrzec ogłoszenia (teraz patrzylem na gratke.pl), ceny sięgają nawet 5-6 tys. wiec 4 to taka akurat średnia |
Gsi_Rulez łódź | 2004-10-24 18:43:35 No pewnie ze tak.
Chcciaz przebieg ma nie za maly... Ogolnie bezawaryjne, chociaz to tez zalezy od egzemplarzu, a ceny czesci niestety juz nie takie jak do starych poldkow |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-24 18:57:13
Ja na początku wrzesnia sprzedałem poldka z 94 r. za 5200 zł taką cenę w sumie wystawiłem i taką dostałem (w ogłoszeniu dałem 5400zl.) z tym ze oznak korozji nie miał nigdzie prócz klapki wlewu paliwa (pod zamkiem bąble) miał inst.gaz. i alusy , jak by mi wtedy nie poszedł byłem nawet w stanie puścić go za 3000zł. ale sie klient znalazł. A oprócz gazu i alufelg był na plusa przerobiony (przez poprzedniego właściciela) i po remoncie silnika miał ok. 6000 km przebiegu. Także moim zdaniem mozna by rozwazyc tą ofertę i jak coś to brac jak sie zna szczególnie własciciela i wie mniej wiecej jak on jezdził. |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-10-24 19:12:34 Obadaj go dokładnie i jeśli jest Ok to go bierz i się nie zastanawiaj. Ja jeżdżę GSI z 99', mam go od 2001r, kupiony przy przebiegu 30kkm, teraz ma 71kkm. Przez ten czas nic przy silniku nie grzebałem, oprócz założenia gazu zaraz po kupnie i nic się nie zepsuło (wymienione tłumiki, standardowe materiały eksploatacyjne, teraz mam do wymiany prawy drążek kierowniczy ale to normalne na naszych drogach). Ogólnie jestem bardzo zadowolony z niego. Podobno GSI charakteryzują się większą dokładnością wykonania. |
henryk1 CARO+ Kraków | 2004-10-24 20:33:33 wystawiłem dziś swojego poldka na gratkę i nic-żadnego odzewu.Myslę że jest to wynikem obecnej syt.na rynku.Jescze kilka miesięcy temu,dałem ogłoszenie "dla sprawdzednia ceny" i telefon nie przestawał dzwonić!Jeśli ktoś jest ciekawy: http://www.gratka.pl/r/t.php?c10985710314a6d2994cac20b3ad76419
dzięki za wszystkie opinie i prosze o jescze. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-10-25 11:14:45 Z tego co zobaczylem na zdjeciach nie jest to samochod w zlym stanie. Widac ze troche przednia krawedz maski jest do roboty. Pytanie co z mechaniką. Jeśli nie jest tragiczna to ja bym się zastanawiał czy opłaca się sprzedawać... |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-10-25 11:32:16 Też nie wiem czy warto sprzedawać i zamieniać właściwiwe na to samo. Twój to już GLi , na hamulcach lucasa , rdzy prawie zero.Chyba,że silnik i most się sypią. Jak nie to nie wiem czy warto zamieniać na 3 lata młodszego i to z tym samym przebiegiem. Dopłacić musisz sporo jakby nie patrzeć. |