Ogrzewanie na tył w BMW 525

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam Bmw 525 Td po właczeniu ogrzewania z tyłu mam tylko nawiew zimnego powietrza próbowałem juz wszystkich mozliwosci regulacji ,czyżby mozliwe było ze tunel jest uszkodzony

patrze ze nie ja jeden mam problemy z ogrzewaniem panie marcinie załatw pan jakiegoś speca od ogrzewania na forum bo tu nikt nic niewie

po co załatwiac speca skoro w ogrzewaniu wszystko jest proste (nie mówię o klimatyzacji), jest nagrzewnica, dmuchawa i rury czujnik temperatury i zawór regulujący. skoro cos nie działa a powinno to któryś z tych elementów jest be. skoro na tył nie leci ciepłe tylko zimne a ustawienia pokręteł wskazują że powinno lecieć ciepłe to trza sprawdzić cięgna od regulatorów właśnie. zresztą nie wiem jak jest w tym modelu, ale taki sposób postępowania nasuwa mi się samoistnie.
pozdrawiam

w modelu e34 ZAWSZE tunelem na tył leci tyklo zimne, i nie jest to wadą tylko one tak mają jest to poprostu przewietrzanie wnętrza, na tył ciepłe powietrze leci tulko kanałami pod fotelami kierowcy i pasażera

Witam. Mamy problem z kumplem w jego 525 po wymianie chłodnicy i odpowietrzeniu ciepłe powietrze leci tylko z kanałów przy głośniczkach oraz na nogi . Tunelami na szyby boczne leci tylko zimne oraz tunele centralne między fotelami też zimne oraz na szybe ten największy zimny co może być przyczyną ? Pozdrawiam.

Cytat:
2004-11-16 22:13:18, gond pisze:
Witam. Mamy problem z kumplem w jego 525 po wymianie chłodnicy i odpowietrzeniu ciepłe powietrze leci tylko z kanałów przy głośniczkach oraz na nogi . Tunelami na szyby boczne leci tylko zimne oraz tunele centralne między fotelami też zimne oraz na szybe ten największy zimny co może być przyczyną ? Pozdrawiam.

stawiam na złe odpowietrzenie, jak miałem walnięta uszczelke pod głowicą i ciągle zapowietrzenie to były takie problemy teraz po wymianie i porządnym odpowietrzeniu - wszystko gra

[ wiadomość edytowana przez: toptuning dnia 2004-11-16 22:19:26 ]