MotoNews.pl

Tylne glosniki w e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tylne glosniki w e36, czy mozna wsadzic tam cos wiekszego bez koniecznosci wycinania nowych otworow lub powiekszania starych bo jeden mi padl a nie bardzo mam ochote ciąć tylną pulke
- jak mozna to jaki rozmiar????

raczej nie wejdzie tam wiekszy niz jest a jest maly;] ma okolo 10cm srednicy. kilka dni temu rozbieralem pulke. jak chcesz zobaczyc jaki jest glosnik to poprostu podwaz plaskim srubokretem ta maskownice (siateczke) latwo sie wyczepia i tam masz pod nia 2 sruby mocujace glosnik (glosnik jest razem ze plastikowa skrzyneczka ktora widac z bagaznika, chyba nie da sie tego rozdzielic). a co do lepszego grania to zamiast tych oryginalnych glosnikow (chyba nokii) podlaczylem 2 pioneery wieksze i mocniejsze a graly gorzej !!!

zanim bedziesz kupowac nowe glosniki to sprawdz czy sie poprostu wtyczka nie wyczepila;] bedziesz ja widizal po zdjeciu tych siateczek

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-10-24 22:30:07 ]

da się rozdzielić głośnik od jego obudowy wyjmij głośnik z tej ''skrzyneczki'' zmierz i kup takiej samej średnicy tylko dobrej firmy(radzę pioneera lub JBL-a) o większej mocy i dobrej jakości.stare nokie wyjmij z obudowy i na to miejsce włóż nowe.
o ile masz dobre radio to czystość dzwięku i dynamika basu ulegnie dużej poprawie.tak na marginsie to ja w swojej byłej 325 miałem wbudowane w podszybiu dwa sobwoofery ,efekt możesz sobie wyobrazić pozdrawiam.

e36 tak naprawde ma kiepskie miejsca na głośniki a szczególnie z przodu zamiast w drzwiach zrobili hen daleko w nogach szkoda ze nie pod fotelami ale nic to zawsze mozna cos wymyśleć i zrobić jeśli chcesz słuchać muzyki tylko ty i nie martwisz sie o tych z tyłu to daj sobie spokój z tylnymi głośnikami najlepiej je odłącz i kup coś porządnego na przód (jakiś markowy zestaw 2-drożny gwizdek i midbas) i pamietaj gwizdek lepiej przyklej na trójkątnym plastiku lusterka a nie tam gdzie jest firmowy ( też poronione miejsce). Jeśli chcesz większą podstawe średnich basów z przodu musisz pomyśleć nad zrobieniem panela w drzwiach wtedy system na 16cm lub 2x 16cm bedzie ok. Wtedy to już tylko pozostaje skrzynka do bagażnika (zrobiona przez speca lub kupiona z gł w dobrym sklepie) i będzie gitara.
Pozdrawiam.

Cytat:
2004-10-26 19:50:07, Maryo22 pisze:
e36 tak naprawde ma kiepskie miejsca na głośniki a szczególnie z przodu zamiast w drzwiach zrobili hen daleko w nogach

w drzwiach tez sa oryginalnie glosniki, z przdou sa razem 4 (w drzwiach i tam na dole przy nogach)

Cytat:
w drzwiach tez sa oryginalnie glosniki

No są ale tak jak pisałem sa to gwizdki czasami jeszcze średniotonowe dadza ponizej z tym ze to nadal nie zmienia faktu ze w drzwiach powinno byc miejsce na głośnik średnio-niskio tonowy bo na gwizdek są lepsze miejsca.